Mali ste už polievku s ryžou? Ak sa vám táto myšlienka pozdáva, určite vám odporúčam vyskúšať tento recept - hubová polievka s hnedou ryžou chutí výborne, dobre zasýti a zahreje. Pochutia si na nej všetci milovníci húb, ktorých chuť v nej nádherne vynikne.
V recepte na túto polievku som použila natural ryžu SOS Brown. Tento typ ryže sa totiž nerozvarí tak, ako klasická ryža, keďže je predvarená a zrnko ryže je zbavené iba vrchnej vrstvy šupky. Ako bonus tak ponúka aj vyšší obsah vitamínov, minerálov a vlákniny.
Recept na polievku je vegánsky. Túto polievku si však môžete zjemniť za pomoci sójovej, kokosovej, prípadne, ak si nepotrpíte na vegánsku verziu, môžete pridať trochu klasickej smotany na varenie. Ak teda preferujete smotanové polievky, pokojne si ju prispôsobte na tento spôsob. Chutná však bude aj bez akejkoľvek smotany. Čo sa týka húb, použiť môžete vaše obľúbené huby, prípadne najdostupnejšie šampiňóny, ktorými isto nič nepokazíte.
Dúfam, že vám bude chutiť, a ak túto polievku s hubami a ryžou vyskúšate, určite mi napíšte, aký mala u vás doma úspech.
Ingrediencie
150 g ryže SOS Brown
500 g šampiňónov (alebo mix iných húb)
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
petržlenová vňať
1,7 l zeleninového vývaru (alebo vody)
1/2 ČL mletej červenej papriky
1 ČL soli
1/2 ČL mletého čierneho korenia
100 ml sójovej alebo kokosovej smotany (voliteľné)
Postup
Vo väčšom hrnci si na rozpálenom olivovom oleji osmažíme nadrobno nasekanú cibuľu s cesnakom do sklovita.
Potom pridáme umyté a nakrájané huby, prepláchnutú ryžu a zmes miešame 5 minút.
Zmes zalejeme zeleninovým vývarom, prípadne vodou a polievku varíme prikrytú 30 minút.
Ak chcete pridať aj smotanu, pridáme ju po 30 minútach varenia a polievku ešte necháme prevrieť.