Tento jednoduchý a fit tuniakový quiche s tekvicou (bez okrajov) som si zamilovala na prvé ochutnanie. Je neskutočne šťavnatý, bohatý na bielkoviny a dobre zasýti. Za mňa sa stal ideálnym kandidátom na večeru počas jesene. Na prípravu tohto receptu dokonca nepotrebujete ani množstvo surovín a čo sa týka postupu, stačí všetko spolu zmiešať v miske a upiecť - a takéto recepty mám najradšej!
Quiche si najradšej pripravujem vo vlastnej fit verzii bez okrajov, teda bez cesta. Recept je vďaka tomu oveľa rýchlejší na prípravu, zachováva si nízky obsah sacharidov a takisto je bez múky a lepku.
Fit tuniakový quiche s tekvicou som pripravila s tuniakom vo vlastnej šťave zn. Sun&Sea. Na quiche budete potrebovať 1 trojbalenie tohto tuniaka. Použila som tekvicu Hokkaido, no recept bude výborný s ľubovoľnou tekvicou (napríklad maslovou či na pečenie). Vďaka Hokkaido tekvici má však jemne sladkastý nádych a nádhernú, sýto oranžovú farbu.
Z receptu vám výjde quiche, ktorý ponúka 8 väčších kúskov, nutričné hodnoty sú vypočítané na 1 z týchto kúskov.
Ak ste tiež fanúšikom receptov s tekvicou, tento tekvicový quiche s tuniakom musíte vyskúšať, som si istá že vám zachutí.
Tekvicu poriadne umyjeme, môžeme ju zbaviť šupky a následne ju nastrúhame.
V miske si zmiešame vajíčka s nadrobno nasekanou cibuľou, nastrúhaným syrom, tuniakom zbaveným nálevu, štipkou soli a bielym jogurtom.
Následne pridáme aj nastrúhanú tekvicu a cesto dobre zamiešame.
Cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlatej tortovej formy (s priemerom okolo 25cm) a quiche pečieme okolo 25 minút pri 175 stupňoch, dokým nezačne vrch hnednúť.
Po dopečení ho pred krájaním necháme chvíľu vychladnúť.