Predstavujem vám doposiaľ najlepší recept na fit ryžu v mlieku (inak nazývanú aj ako ryžový puding alebo mliečna ryža) s vysokým obsahom bielkovín. Jedna veľká a zároveň sýta porcia tejto fitness ryže v mlieku obsahuje 260 kcal a až 18 g bielkovín. Ak obľubujete sladké recepty s ryžou, určite túto mliečnu ryžu s mandľami vyskúšajte, patrí medzi moje najobľúbenejšie recepty.
Zbožňujem chuť krémovej ryže, rozvarenej v mlieku. Pre dosiahnutie lahodnej chute sa však často v receptoch na mliečnu ryžu používa smotana s vysokým obsahom tuku. Preto, aby sme zachovali jej krémovitosť, no zároveň premenili recept do fit podoby a dostali priaznivé nutričné hodnoty, do tejto ryže som primiešala namiesto sladkej smotany nízkotučný grécky jogurt, ktorý ju navyše obohatil aj o bielkoviny. Ak by ste si ju chceli pripraviť v ešte diétnejšej a viac fitness verzii, môžete med nahradiť stéviou, prípadne proteínovým práškom (v tom prípade bude ale oveľa hustejšia). Do tejto zdravej mliečnej ryže rada na záver pridávam aj horúce čerešne, prípadne višne, čo jej chuť krásne pozdvihne.
Táto zdravá, krémová mliečna ryža je úžasná ešte teplá, no takisto vychladená. Rada si ju pripravujem ako zdravé raňajky alebo dezert. Jej neodolateľná krémová chuť s chrumkavými kúskami mandlí a sladkým pohladením čerešní vás dostane. Určite ju skúste, som si istá, že si ju obľúbia aj tí najmenší.
Pridáme do nej oláchnutú ryžu a varíme, dokiaľ ryža nevsiakne všetku vodu (zhruba 5 minút).
Následne k ryži pridáme mlieko, vanilkové zrnká, hrozienka a varíme na miernom plameni, kým sa všetko mlieko nevsiakne do ryže. Ryža by mala byť lepivá.
Po dovarení ju odstavíme z tepla, primiešame do nej sladidlo podľa chuti a necháme ju úplne vychladnúť (najlepšie v chladničke).
Nakoniec do ryže primiešame nasekané mandle a rozmiešame ju s jogurtom.
Ryžu podávame studenú, najlepšie preliatu horúcimi rozmixovanými čerešňami.