Fit Recepty
Sleduj ma
Fit mexická ryža

Fit mexická ryža

Táto fit mexická ryža patrí k mojim najobľúbenejším rýchlym jedlám a po tomto recepte siahnem veľmi často, najmä, ak sa mi nechce práve vymýšľať, čo variť. Suroviny na tento zdravý recept mám väčšinou stále doma, preto je voľba jednoznačná. Vyskúšajte toto jednoduché, chutné a nutrične bohaté jedlo tiež.

Fit mexická ryža poslúži dobre ako zdravá večera, prípadne bezmäsitý obed, no servírovať ju môžete aj ako náplň v tortille, prípadne ako prílohu k mäsu. Nájdete v nej iba zdravé suroviny, ktoré sa k sebe chuťovo neskutočne dobre hodia. Je bohatá na vlákninu a bielkoviny, dobre teda zasýti. Neobsahuje lepok, vajcia, orechy ani laktózu, a preto si toto bezmäsité jedlo môžu s plnou chuťou dopriať aj tí najrôznejší alergici.

Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla, nie je na nej naozaj čo pokaziť. Recept tak zvládne úplne každý začiatočník. Jedlo si môžete aj jednoducho nakrabičkovať - navariť väčšiu dávku, rozdeliť ju do uzatvárateľných dóz a zobrať si ich so sebou na obed do práce alebo školy.

Jedlo oživíme aj trochou chilli korenia, a ak chcete, môžete si do neho vmiešať napríklad aj strúhaný syr, kyslú smotanu, či dokonca mleté mäso. Verím, že keď raz tento recept skúsite, budete si ho pripravovať na množstvo rôznych spôsobov.

Tento recept je z knihy Štíhle recepty do 15 minút - obsahuje 50 rýchlych receptov na chudnutie (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 250 g kukurice
  • 450 g uvarenej čiernej fazule
  • 200 g hnedej alebo inej ryže (odporúčam túto)
  • 200 g paradajkového pyré
  • petržlenová vňať
  • 1 avokádo
  • 1 ČL morskej soli
  • 1/2 ČL chilli korenia
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Ryžu zalejeme dvojnásobným množstvom osolenej vody a uvaríme ju do mäkka (zhruba 12 minút).
  2. Medzičasom v hlbokej panvici nasucho opečieme kukuricu a fazuľu (zhruba 3 minúty).
  3. Pridáme paradajkové pyré, uvarenú ryžu a celú zmes povaríme ešte 2 minúty.
  4. Ryžu odstavíme z tepla a vmiešame do nej nadrobno nasekané avokádo, petržlenovú vňať a korenie.
  5. Ryžu podávame teplú buď samostatne, ako prílohu k mäsu či ako náplň do tortilly.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy15 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal485 KCal
Sacharidy70 g
Vláknina16 g
Bielkoviny20 g
Tuky9 g