Chutné fit mäsové guľky v paradajkovej omáčke, pri ktorých si spomeniete na detské časy. Recept je veľmi jednoduchý a hotový ho budete mať už do 35 minút. Poďte ho skúsiť, verím, že si ho v tejto vylepšenej verzii obľúbite tiež.
V tejto fit verzii mäsových guliek môžete použiť buď mleté morčacie mäso, pre diétnejšiu verziu, alebo mleté hovädzie mäso pre síce nie až tak diétnu, avšak chuťovo výraznejšiu verziu. Hovädzie mäso má totiž viac tuku, ak vám to však neprekáža a preferujete skôr výraznú chuť mäsa, pokojne ho môžete v recepte použiť. V oboch prípadoch bude výsledok vydarený. Nutričné hodnoty sú vypočítané s použitím morčacieho mäsa. Ryžu odporúčam hnedú kvôli jej chuti aj vyššiemu podielu vlákniny, no ak ju práve doma nemáte, žiaden strach - použite akúkoľvek inú ryžu. A ak máte chuť, pokojne ryžu nahraďte napríklad aj quinoou.
V prípade, že použijete bezlepkový variant múky, viete si tieto mäsové guľky pripraviť aj bez lepku. Múky stačí pridať naozaj máličko, slúži ako spojivo. Do paradajkovej omáčky vám nakoniec vrelo odporúčam pridať aj syr, vďaka ktorému bude neodolateľne krémová. Ideálna je strúhaná mozzarella, ktorá má skvelé vlastnosti a rýchlo sa roztopí.
Nachystajte si zásteru a pripravte si tieto fit mäsové guľky v paradajkovej omáčke, verím, že si ich obľúbite. Prípadne vyskúšajte aj Pečené cuketovo-mäsové guľky . Dobrú chuť :)