Fazuľové brownies s brusnicami, kokosom a orechami (bez múky)
Zdieľaj recept s priateľmi:
Mali ste už zdravé brownies z fazule? Ak nie, určite začnite týmto chutným receptom. Tieto zdravé fazuľové brownies bez múky a masla vám určite zachutia.
Keď som doniesla tieto zdravé brownies do práce a po ich ochutnávke všetkým povedala, že sú z fazule, nikto mi nechcel veriť. Samozrejme, sú tuhšie ako klasické, nadýchané brownies, no chuť fazulí v nich nikto ani len neucítil. Každému chutili a nakoniec boli radi, že do svojho tela dostali dobrú dávku strukovín bez toho, aby o tom vôbec vedeli.
Zdravých dezertov so strukovinami mám na svojej stránke a v knihách niekoľko, avšak väčšinou je v hlavnej úlohe cícer. Tentokrát som si na mušku zobrala fazuľu, z ktorej sa dajú tiež vyčarovať rôzne dobroty. Tieto fit brownies bez múky sa môžu pochváliť vyšším obsahom vlákniny, vitamínov a minerálov a nízkym obsahom tuku. Múku v nich nahradila fazuľa v kombinácii s ovsenými vločkami. Poriadna dávka kakaa zabezpečí ich úžasnú čokoládovú chuť. Do cesta rada pridávam kombináciu sušených brusníc, kokosu a vlašských orechov, ktoré pripravia prekvapenie chutí v každom súste.
Najradšej mám tieto fazuľové brownies na druhý deň po tom, čo stuhnú v chladničke. Dajte im šancu, som presvedčená o tom, že si to zaslúžia.
V kuchynskom robote si spolu dohladka rozmixujeme uvarenú fazuľu, ovsené vločky, banán, kakao, datle, vajcia, med alebo agáve, vanilkový extrakt a jablkové pyré.
Do cesta nakoniec primiešame sušené brusnice, kokos a orechy (nasekané na kúsky).
Hotové cesto vylejeme do formy na pečenie vystlatej papierom na pečenie a pečieme 35 minút pri 180 stupňoch.
Brownies môžeme podávať teplé, no výborné sú aj po odležaní v chladničke.