Diétna, no za to veľmi chutná jahodovo tvarohová torta. Perfektné sa hodí na tie dni, kedy máte chuť na sladký zákusok, no nemáte čas piecť či dlho stáť v kuchyni. Jej príprava vám zaberie 15 minút, no myslím si, že rovnako dlho vám bude trvať celú ju aj zjesť :) Táto zdravá nepečená tvarohová torta neobsahuje žiadne vajcia ani lepok. No a poteší sa jej dokonca aj každý celiatik či alergik na vajíčka.
Množstvo surovín je uvedených na formu s priemerom 17cm. Ak chcete použiť väčšiu, zdvojnásobte množstvo surovín. Čo sa týka sladidla v plnke, niekomu môže bohato stačiť sladivosť jahôd, no ak máte radšej sladšie dezerty, odporúčam pridať kúsok stévie alebo banán.
Tvaroh, jogurt a jahody tvoria skvelú, osviežujúcu kombináciu vhodnú najmä do horúcich letných dní. Korpus je tvorený ovsenými vločkami, vďaka čomu má táto fit torta vyšší obsah vlákniny. Táto nízkotučná torta obsahuje navyše len málo tuku a vysoké množstvo bielkovín - bez obáv si ju tak môže dopriať skutočne každý športovec či priaznivec zdravej stravy.
Ozdobte si ju nakrájanými jahodami, prípadne iným bobuľovým ovocím, napríklad čučoriedkami. Potešte milovníkov tvarohových zákuskov touto jednoduchou a chutnou tortou. Pokojne si z nej odkrojte na raňajky, poobede ku kávičke alebo ju pripravte ako prekvapenie pre blízkeho. Posypaná čerstvým ovocím vyzerá táto jahodovo tvarohová torta skutočne slávnostne.
1/2 ČL stévie (alebo 1 banán, odmerka proteínu, prípadne iné sladidlo podľa chuti)
Postup
Datle alebo hrozienka si namočíme na hodinu do vody, následne ich precedíme a v mixéri rozmixujeme s ostatnými surovinami na korpus.
Cesto zatlačíme do formy a uložíme do chladničky.
V mixéri si rozmixujeme jogurt s tvarohom, stéviou (či banánom alebo iným sladidlom) a lyžicou vanilkového extraktu (alebo zrnkami z vanilkového struku).
Pridáme umyté jahody a hmotu opäť rozmixujeme.
V teplej vode si rozpustíme 2 lyžice želatíny a následne ju vylejeme do plnky.
Opäť ju rozmixujeme dohladka.
Plnku vylejeme na pripravený korpus a uložíme aspoň na 10 hodín do chladničky.
Čím dlhšie torta bude v chladničke, tým lepšie stuhne.