Počuli ste už o Congee? Congee je tradičná čínska ryžová kaša, ktorá sa pripravuje na slano a je krémovej konzistencie. Podávať ju môžete s rôznymi oblohami, ako vajíčka, mäso, huby, restovaná zelenina či oriešky. Skvelé jedlo na večeru, mne najviac zachutilo v kombinácii s hubami a vajíčkom.
Existuje niekoľko postupov, ako congee pripraviť a výsledok každého postupu sa líši v textúre jedla. Ja som otestovala dva rôzne spôsoby, a tento u mňa vyhral vďaka svojej jednoduchosti a rýchlosti prípravy. Zázvor ryži dodá zaujímavú chuť, takže určite ho odporúčam pridať, bez ohľadu na to, akú oblohu zvolíte.
V tomto recepte som použila ryžu SOS Classic, ktorá je ideálna na rizotá a ryžové pudingy či kaše. Po uvarení získala krásne krémovú konzistenciu.