Tento skvelý recept na čokoládové košíčky s arašidovým maslom je najvhodnejší pre dve skupiny ľudí:
Pre tých, ktorí sa snažia nabrať na váhe a majú radi sladkosti - samozrejme v zdravej forme.
Pre tých, ktorí sa zdravo stravujú a občas radi zhrešia zdravým dezertom (hoci aj kalorickým).
Tento dezert je síce kalorickou bombou – no zdravou alternatívou pre iné sladkosti a priznajme si, že z času na čas niektorí takéto potešenie proste potrebujeme. A ak ostaneme pri jednom košíčku, nič sa nestane.
Tento recept spája dokonalú chuť čokolády a arašidového masla – čo je pre mnohých z nás neodolateľná kombinácia :)
Tieto čokoládové košíčky nemajú po prvej noci v chladničke pevnú konzistenciu, ale skôr takú „nuttelovú“, takže ich môžete jesť priamo z mištičky, do ktorej ste ich robili a nemusíte ich vyklápať – predídete tak vytečeniu a roztopeniu čokolády. Avšak, ak ich necháte v chladničke postáť aspoň 2 noci, vydlabnete ich nožom z formičky a budú držať veľmi pevný tvar.
Vynikajúce sú tak či tak, ak ste teda milovníkom spojenia čokolády a arašidového masla, určite ich vyskúšajte.
V malom nepriľnavom hrnci si roztopíme kokosový olej spolu s čokoládovými kúskami a kakaom (ak potrebujete sladšiu verziu, primiešajte 1 PL agáve alebo medu, prípadne kúsok stévie).
Hmotu miešame dohladka.
Odstavíme z tepla a do pripravených mištičiek/košíčkov/muffinových formičiek lyžicou dávkujeme čokoládovú zmes (cca 1 PL zmesi naspodok).
Necháme trochu vychladnúť a stuhnúť a na túto vrstvu nadávkujeme arašidové maslo (1 lyžica do každého).
Polejeme zvyškom čokoládovej hmoty, poprípade posypeme mandľami alebo kokosom a dáme na noc do chladničky.
V prípade čokoládovej pohotovoti vyberieme z chladničky a papkáme :)