Tento recept je ďalší z tých jednoduchších a rýchlych, no aj napriek tomu veľmi chutných. Cícerové guľky v kakau sú dezertom bez múky a rafinovaného cukru, bohaté na bielkoviny, vlákninu, polysacharidy, vitamíny a minerálne látky. Pripravte si tento chutný dezert s cícerom, verím, že si ho tiež obľúbite.
Tieto cícerové guľky v kakau boli snáď mojím úplne prvým receptom, pri ktorom som použila cícer ako základ do sladkého dezertu. A veru som dobre urobila, odvtedy sa u mňa spustil ošiaľ a skúsila som už množstvo sladkých receptov s cícerom. Cícer má totiž lahodnú, jemne orieškovú chuť, a tak je do dezertov ako stvorený. Navyše, ak máte naponáhlo, tieto nepečené guličky sú hotovou spásou, do 15 minút si viete pripraviť chutný a zároveň nutrične hodnotný dezert bohatý na vlákninu, vitamíny aj minerály.
Cícerové guľôčky sa pre vás stanú záchrancom najmä v poobedňajších hodinách, kedy na väčšinu z nás prichádza túžba po niečom sladkom, a sú tiež ideálnym dezertom ku káve. Spojenie cíceru, orieškového masla a medu je ozaj božské, verte mi.
Pre vegánsku verziu použite v recepte rastlinné mlieko a med nahraďte napríklad javorovým sirupom.