Cestoviny v paradajkovej omáčke poznáme v rôznych podobách. Poďte si ich však skúsiť pripraviť v zaujímavej obmene - z cícerových cestovín, podávaných s opečeným tofu. Navyše, cícerové fusilli s tofu v paradajkovej omáčke je recept bez lepku, hotový do pol hodiny.
Cícerové fusilli boli v tomto recepte výbornou voľbou - majú totiž vďaka cíceru jemne orieškovú chuť, čo celému jedlu dodalo vynikajúcu chuť. Ak ste ešte strukovinové cestoviny neskúšali, dajte im určite šancu - tieto cícerové u mňa zabodovali a dokonca mi zo strukovinových chutili najviac. Čo je na nich tiež skvelé je, že obsahujú až 25 % bielkovín a množstvo vlákniny - sú tak skvelou, nutrične hodnotnou konkurenciou pre klasické pšeničné cestoviny.
Cícerové cestoviny zn. Sam Mills ktoré som použila, sú vyrobené iba zo 100% cícerovej múky a sú certifikovane bezlepkové - recept tak môžete bez obáv pripraviť aj celiatikom.
Tofu môžete pri opekaní okoreniť podľa seba, ja som použila klasické neochutené tofu a pridala mleté čierne korenie, soľ a trochu sušenej bazalky. Cestoviny dochutíme aj trochou chilli korenia, ktorého presné množstvo si môžete prispôsobiť podľa vlastných preferencií.
Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú zľahka osolíme.
Do vriacej vody nasypeme cícerové fusilli a varíme ich 6 - 8 minút do mäkka. Potom cestoviny precedíme (neoplachujeme).
K cestovinám do hrnca pridáme drvené paradajky, hrášok, nasekané čierne olivy a cestoviny osolíme a okoreníme. Cestoviny s omáčkou necháme prevrieť. Napokon do nich primiešame aj nasekanú pažítku.
Medzitým si na panvici rozohrejeme lyžičku oleja a opečieme na ňom nadrobno nakrájané tofu (približne 5 minút). Tofu si popri príprave osolíme a okoreníme podľa chuti.
Hotové cestoviny s omáčkou podávame s opečeným tofu.