Opäť neviete, čo zdravé si pripraviť na večeru? Skúste tieto fantastické cícerové cestoviny s vegánskou hubovou omáčkou. Ak sa s klasickou smotanou príliš nekamarátite, tento recept musíte jednoznačne skúsiť. Vegánsky recept na cestoviny s hubami si zamilujete na prvé ochutnanie.
Samotná príprava tohto receptu vám zaberie necelých 25 minút, no nezabudnite si predtým namočiť kešu orechy do studenej vody, aby nabrali na objeme. Po rozmixovaní tak omáčku krásne zahustia a okrem toho ju aj príjemne dochutia.
Do omáčky som pridala aj lahôdkové droždie, ktoré jej dodalo jemne parmezánovú chuť. Lahôdkové droždie je najmä cenným rastlinným zdrojom B vitamínov a tiež širokého spektra minerálov a stopových prvkov.
K tejto vegánskej hubovej omáčke sa mi najviac chuťovo hodili cícerové cestoviny Sam Mills. Okrem chute však musím vyzdvihnúť aj to, že vďaka nim sa podarilo toto jedlo pripraviť bez lepku, a tiež v nutrične hodnotnejšej podobe, porovnávajúc s klasickými pšeničnými cestovinami. Cícerové cestoviny sú totiž vyrobené 100% z cícera, ide teda o čisto strukovinovú potravinu.