Vo francúzskych uličkách rozvoniava socca alebo aj cícerová placka na každom rohu. Môžete sa juhom Francúzska inšpirovať a nechať bytom rozvoniavať čerstvo upečenú cícerovú soccu, dokonca úplne bez lepku aj vy.
Cícerová socca je všestranne konzumovateľná. Môžete si ju pripraviť ako placku na panvici alebo jednoducho podľa môjho receptu nechať zapiecť v rúre do podoby cícerového slaného koláča. Na jej prípravu vám dokonca postačí len cícerová múka, voda, olivový olej, soľ a korenie.
Cícer patrí medzi najzdravšie strukoviny a je vhodný pre všetky vekové kategórie. Obohatí vám život vďaka vysokému obsahu bielkovín a vlákniny a nemenej poteší aj svojou bezlepkovou vlastnosťou celiatikov. Zdraviu prospešné účinky cícera ocenia aj tehotné ženy. Na rozdiel od ostatných strukovín nespôsobuje nadúvanie, dobre zasýti a podporí vaše sebazaprenie pri diéte.
Zdravá cícerová socca je skvelou náhradou pečiva a so zbiehajúcimi slinkami si ju pripravíte skutočne rýchlo a jednoducho. Doprajte si toto jemné bezlepkové pečivo z cícerovej múky s chrumkavými okrajmi a jemným vnútrom, ktoré si dokážete pripraviť na veľa spôsobov. Soccu servírujte napríklad s tuniakovou nátierkou, cottage syrom, hummusom alebo ako prílohu k šalátu. Chutí ľahko a výborne!