Ak vás už na raňajky omrzela ovsená, pšenová a dokonca aj pohánková kaša, vyskúšajte túto krémovú, zdravú kašu z cíceru. Je vhodná nielen na raňajky, poslúži aj ako zdravý dezert. A sľubujem vám, že nikto ani len nezistí, že je naozaj z cíceru.
Je teda skvelou voľbou aj v prípade, že chcete do svojho jedálnička, prípadne jedálnička vašich detí pridať viac strukovín v chutnej forme.
Z cíceru sa dá pripraviť naozaj všeličo - od slaných hlavných jedál a šalátov až po sladké zákusky a kaše. Je to perfektná, nutrične hodnotná strukovina s jemnou orieškovou chuťou a vysokým obsahom bielkovín a vlákniny. Po rozmixovaní s ostatnými surovinami v tomto recepte má krásnu krémovú konzistenciu. Táto cícerová kaša má navyše veľmi nízky obsah tuku a kalórií.
V tejto cícerovej kaši môžete dokonca použiť aj proteín (v ľubovoľnej príchuti), čím v nej ešte viac navýšite obsah bielkovín. Ak však proteínový prášok nemáte, nezúfajte, kaša bude vynikajúca aj bez neho. Ja ju mám úplne najradšej spolu s bobuľovitým ovocím a kúskami horkej čokolády či orechmi.
Na jej prípravu môžete použiť buď doma predvarený cícer alebo zaváraný cícer z obchodu.
Doprajte si tieto chutné a zdravé raňajky, túto kašu máte hotovú raz-dva. Pre vegánsku verziu jednoducho zameňte klasické mlieko za rastlinné či orechové a namiesto medu môžete použiť javorový sirup.
V mixéri si spolu dohladka rozmixujeme cícer, jablkové pyré, mlieko, ovsené vločky, sladidlo (med) a štipku soli.
Ak chcete, pridajte aj proteínový prášok - ak je ochutený, uberte na sladidle podľa chuti.
Keď je kaša hladká a neostali v nej stopy cíceru, primiešajte do nej napríklad ovocie, horkú čokoládu, kakaové bôby alebo hrozienka a podávajte ju čo najskôr.