Chrumkavé zapekané musli (granola) z ovsených vločiek, pohánky a quinoy
Zdieľaj recept s priateľmi:
Ak máte radi chrumkavé zapekané musli, tento recept na domáce musli si určite obľúbite. Navyše je to skvelé a nutrične hodnotné jedlo v ktorom môžete využiť aj pohánku, quinou a chia semienka. A to bez zbytočne pridaného vysokého množstva cukru a konzervantov. Musli je chrumkavé a drží v kúskoch najmä vďaka kokosovému oleju a jablkovému pyré spojeným s proteínovým práškom alebo sušeným mliekom. Na takéto raňajky sa oplatí tešiť.
Musli zbožňujem, no produkty ponúkané v obchodoch ma sklamali svojim niekedy až šialene vysokým obsahom cukru, tuku, konzervačných látok a niekedy aj rôznych farbív. Preto som sa rozhodla vyrábať si zapekané musli doma a poviem vám, lepšie musli ako tie moje som ešte nejedla. Okrem tohto musli odporúčam aj: Chrumkavé zapekané musli bez pridaného tuku a cukru
Ich príprava je úplne jednoduchá, treba ich len sledovať v rúre a premiešavať, aby sa nám nespálili. Pridať do nich môžete čokoľvek podľa vlastnej chuti a máte tiež kontrolu nad množstvom pridaného sladidla. Už však samotné použitie kvalitného medu je obrovským vylepšením. Množstvo použitých ingrediencií môžete tiež regulovať podľa seba a verím, že ak sa raz pustíte do prípravy svojich vlastných, domácich zdravých fit musli, budete ich robiť stále. Obzvlášť ak máte doma milovníkov sladkých raňajok - jedlo má byť predsa chutné, ale i hodnotné pre naše telo a zdravie.
Perfektné sú samostatne, ale božsky chutia aj s mliekom, špeciálne s rastlinnými mliekami ako je kokosové či mandľové.