Chrumkavé zapekané musli bez pridaného tuku a cukru
Zdieľaj recept s priateľmi:
Verím, že mi dáte za pravdu, že domáca granola (nazývaná tiež ako zapekané musli) je najlepšia. Navyše, ak je v zdravšej a diétnejšej verzii ako tá z obchodu, je to úplná výhra. A tá úžasná vôňa v celom byte počas jej pečenia je neopísateľná.
Musím uznať, že zapekané musli je mojou najobľúbenejšou voľbou na zdravé raňajky, ak sa práve ponáhľam - čo je pomerne často. Preto si zdravé musli pripravujem takmer každý víkend na celý týždeň dopredu. Ráno teda nemusím nič pripravovať, jednoducho ho zalejem jogurtom, naraňajkujem sa za 3 minúty a môžem pokojne vyraziť. A v uzavretej nádobe ostane chrumkavé počas celého týždňa.
Toto zapekané musli bez pridaného tuku a cukru je jednoducho vynikajúce. A je chrumkavé aj napriek tomu, že v recepte nie je použitý žiaden olej, cukor ani med. Tie boli nahradené jablkovým pyré, vďaka ktorému toto musli drží pekne pokope a má celkovo nižší obsah tuku, cukru a kalórií ako bežné musli. Najradšej si ho vychutnám v jogurte, kokosovom mlieku alebo samostatne.
Urobte si zdravé domáce zapekané musli, ktoré bude chrumkavé, zdravšie a chuťovo ešte lepšie ako z obchodu. Nájdete v ňom iba zdravé suroviny, žiadne éčka ani jednoduché cukry. A to spojenie zapečených vločiek, kúskov orechov a sušeného ovocia v malých chrumkavých kúskoch je neskutočné. Dokonca si do receptu môžete pre navýšenie obsahu bielkovín pridať aj proteínový prášok v akejkoľvek príchuti.
Na svojej stránke mám pre vás viacero receptov na skvelú domácu granolu, avšak toto je najdiétnejšia verzia.
Musli nechajte po dopečení vychladnúť na plechu, pretože práve počas procesu chladnutia krásne zatvrdne.
Oriešky nasekáme na menšie kúsky, aby sa ľahšie zlepili do hrudiek s ostatnými surovinami.
V mise si spolu zmiešame všetky ingrediencie dokopy.
Následne masu vysypeme na plech vystlatý papierom na pečenie. Masa by mala byť v jednom celku. Čím tenšie ju navrstvíte, tým chrumkavejšia bude.
Musli dáme piecť na 160 stupňov na 25-35 minút dozlatista, ustrážte si ale, aby sa nespálilo.
Ak po 35 minútach nie je musli stále dosť chrumkavé, rozlámte ho na kúsky, zvýšte teplotu pečenia na 180 stupňov a dajte ho zapiecť na ďalších 5 minút.