Cestoviny s citrónom a parmezánom (Pasta al limone)
Zdieľaj recept s priateľmi:
Máte chuť na niečo svieže z cestovín? Potom určite skúste tieto rýchle cestoviny s citrónom a parmezánom, ktoré si pripravíte za pár minút a k receptu potrebujete iba zopár surovín. Cestoviny sú perfektné na leto a najlepšie chutia čerstvo pripravené. Svojou kombináciou chutí sa ihneď zaradili medzi moje obľúbené recepty. Skúste recept na Pasta al limone v mojej odľahčenej verzii. Mňam!
Pasta al limone je jedlo, ktoré pochádza z Talianska a spája jednoduché chute syra, citróna, masla a čierneho korenia - tak ľahké a pritom efektné jedlo, ktoré poteší chuťové poháriky a postačí nám k nemu iba zopár surovín. Citrónové cestoviny sú jednoduchá voľba na obed či večeru s cestovinami. Odporúčam použiť celozrnné linguine alebo špagety.
Citróna nepridávajte zbytočne viac, ako je uvedené, aby nám kyslá chuť neprerazila všetky ostatné chute. 1 menší citrón bude na 2 porcie vystačujúci.
Tieto cestoviny s citrónom sa originálne pripravujú s parmezánom. Ak by ste si chceli pripraviť odľahčenejšiu verziu, odporúčam syr feta, prípadne ricottu.
Tip: Občas tento recept nájdete pripravený aj vo verzii so smotanou. Ak však použijeme do omáčky škrobovú vodu z uvarených cestovín, pomôže to vytvoriť čistejšiu chuť, než akú by sme dostali v prevedení so smotanou.
Cestoviny uvaríme vo vriacej, osolenej vode podľa návodu, al dente.
Uvarené cestoviny scedíme, no trochu vody z cestovín odložíme bokom.
V miske si zmiešame šťavu a kôru z citróna, olivový olej alebo roztopené maslo a pridáme aj trochu vody z cestovín.
Omáčku dobre zamiešame, potom ju zmiešame spolu s uvarenými cestovinami a pridáme aj nadrobený parmezán alebo feta syr. Ak treba, pridáme ešte vodu z cestovín.
Cestoviny osolíme a okoreníme podľa chuti a znova zamiešame.
Na záver pridáme aj posekané čerstvé bylinky (bazalku, tymián alebo rozmarín) a servírujeme čo najskôr.