Celozrnné cestoviny s bryndzovo-špenátovou omáčkou
Zdieľaj recept s priateľmi:
Super chutné a najmä neskutočne jednoduché jedlo s bryndzou. Skúste tieto nutrične hodnotné celozrnné cestoviny s bryndzovo-špenátovou omáčkou. Ak ste celiatik/celiatička, môžete si jedlo pripraviť aj za pomoci pohánkových cestovín. Na základný recept vám dokonca postačia iba 3 suroviny. Nutrične skvelé jedlo bohaté na bielkoviny, pripravené za menej ako pol hodinu!
Super fit tip na rýchly obed, ktorý zasýti na dlho. Potrebujete iba cestoviny, špenát a bryndzu - iba tri suroviny a chutný obed máte na stole. Špenát je jednou z najvýživnejších potravín na svete. Nájdete v ňom množstvo živín vrátane vlákniny, vápnika a bielkovín. Nezanedbateľné plus je v tom, že jedna šálka surového špenátu nemá ani len desať kilokalórií. Bryndza je našim bielym pokladom. Upravuje prirodzenú črevnú mikroflóru, trávenie a vysoký krvný tlak. Nachádza sa v nej množstvo kvalitných bielkovín, minerálov a vitamínov B-komplexu. Je skvelá pri alergiách, rednutí kostí, cukrovke a zvyšuje imunitu.
Použitím pohánkových cestovín obohatíte jedlo o ďalšie skvelé vitamíny a minerály. Dbajte o to, čo jete a vaše telo sa vám odvďačí. Tieto zdravé, celozrnné cestoviny s bryndzovo-špenátovou omáčkou si môžete dopriať na obed aj večeru a podávať ich môžete samostatne alebo napríklad s vašim obľúbeným šalátom.