Ak máte radi teplé šaláty, určite vyskúšajte tento rýchly caprese kurací teplý šalát do krabičky. Jednoducho si ho viete nakrabičkovať a preniesť so sebou do práce či školy. Skvele chutí za tepla, aj za studena. Príprava tohto fit šalátu je extra jednoduchá a výsledok poteší aj vysokým obsahom bielkovín. Ak hľadáte jednoduchý recept na šalát s kuracím mäsom, tento rozhodne odporúčam vyskúšať.
Caprese kurací teplý šalát si môžete pripraviť s kuskusom alebo quinoou, obe verzie chutia úžasne a majú rozdielne benefity. Ak potrebujete dostať výsledok bez lepku, pripravte si ho za pomoci quinoy, ktorá šalátu naviac dodá aj zaujímavejšiu štruktúru, chuť a jemnú chrumkavosť. Kuskus je zase rýchlovka, ktorú si vyčarujete behom pár minút, odporúčam použiť jeho celozrnnú podobu.
Príprava receptu vám nezaberie viac ako 20 minút a z uvedeného množstva surovín vyjdú 2 sýte porcie. Pokojne si ich znásobte, ak potrebujete navariť pre viac ľudí, prípadne krabičkovať na viacero dní.
Odporúčam na záver tento kurací šalát pokvapkať aj trochou medu a balzamika. Mňam!
soľ, provensálske korenie a čerstvo namleté čierne korenie (podľa chuti)
Postup
Ak recept pripravujeme s kuskusom, zalejeme ho dvojnásobným objemom vody, zľahka osolíme, prikryjeme a necháme postáť približne 8 minút.
Ak recept pripravujeme s quinoou, prepláchneme ju a v menšom hrci ju zalejeme 1,5 násobným objemom vody, zľahka osolíme a varíme približne 15 minút na slabom plameni.
Kuracie prsia prekrojíme pozdĺžne na polovicu, na dva tenšie kusy.
Na rozpálenej grilovacej alebo klasickej panvici si rozohrejeme 1 lyžicu olivového oleja a potrieme ním povrch panvice.
Na panvicu položíme kuracie prsia a minútu ich grilujeme na silnejšom plameni z oboch strán. Potom teplotu znížime a grilujeme ich ešte približne 4 minúty z každej strany tak, aby boli dostatočne prepečené, no stále šťavnaté. Po pár minútach skontrolujte mäso v priereze - ak už nie je v strede červené, môžete ho odstaviť.
Ku koncu mäso okoreníme a zľahka osolíme. Hotové mäso nakrájame na malé kúsky.
Napokon do krabičky navrstvíme nakrájané mäso, uvarenú prílohu, mozzarellu, rozkrojené cherry paradajky a jedlo pokvapkáme zvyšnou lyžicou olivového oleja.
Dozdobíme lístkami bazalky a v prípade záujmu môžete pre ešte lepšiu chuť pokvapkať mäso medom a balzamikom.