Zdravý bulgur s avokádom, tuniakom a olivami je chutný a teplý šalát s bulgurom, ktorý môžete podávať ako obed či večeru. Je skutočne vynikajúci a verím, že si recept obľúbite - kvôli jeho jednoduchosti, nutričným vlastnostiam aj chuti.
Tešiť sa môžete na poriadnu dávku bielkovín, stopových prvkov a tiež vlákniny. A ktorý recept s avokádom bol niekedy zlý, však? Navyše, ak sa k nemu pridajú aj čierne olivy a tuniak, ide o chutný pokrm, ktorý poblázni vaše chute.
Čo je bulgur? Ak ešte s bulgurom náhodou nie ste blízki, dovoľte mi krátke predstavenie. Bulgur je celozrnná, predvarená a nalámaná obilnina. Najčastejšie sa výraba z pohánky, pšenice, špaldy či jačmeňa. Nie je lúpaný, na rozdiel od iných typov obilnín, vďaka čomu si uchováva viac hodnotných živín. Je ľahšie stráviteľný a pochváliť sa môže aj vyšším obsahom bielkovín a vlákniny. Bulgur je ideálny ako príloha k jedlám, základ rizota, alebo ako súčasť receptov, akým je aj tento šalát.
Tento bulgur s avokádom, tuniakom a olivami musíte skúsiť. Je to ideálny recept, ak si plánujete urobiť niečo zdravé, rýchle a sýte pod zub. Ak náhodou nemáte bulgur, môžete si tento recept pripraviť aj s kuskusom alebo pohánkou. Ich konzistencia je však trocha odlišná, takže ak môžete, použite bulgur.
Bulgur uvaríme vo vriacej vode podľa návodu na balení.
Uvarený bulgur zmiešame s očisteným a nadrobno nakrájaným avokádom, soľou, korením, prelisovaným strúčikom cesnaku, tuniakom zbaveným nálevu a s olivami.
Do šalátu môžeme pridať aj nasekanú petžlenovú vňať. Podávame ho ideálne čo najskôr.