Tento vynikajúci a zdravý brusnicovo-mandľový koláč vás doslova dostane svojou úžasnou chuťou a jemnou štruktúrou. Koláč je bez múky, namiesto nej sú použité pomleté mandle s ovsenými vločkami. Sušené brusnice zase dodajú koláčiku sladké a šťavnaté osvieženie v každom kúsku.
Keďže je brusnicovo-mandľový koláč dosť sýty, najradšej si ho vychutnávam na raňajky ku káve či čaju, no servírovať ho pokojne môžete aj ako dezert.
Mandle sú pre ich obsah výživných látok považované za kráľovné medzi orechmi. Obsahujú ľahko vstrebateľné proteíny, minimum sacharidov a zdraviu prospešné tuky. Nájdeme v nich vysoké množstvo vitamínov B1, B6 a vitamínu E, ako i minerálov - vápnik, horčík, draslík, zinok, železo a selén. Kombinácia týchto minerálov prospieva pokožke, vlasom a nechtom. Obsah vápnika v mandliach je oveľa vyšší ako v mlieku a mliečnych výrobkoch. Pravidelná konzumácia mandlí posilňuje nervy, dodáva pevnosť svalom, pomáha prekonať stres a únavu, spevňuje zubnú sklovinu a bráni vzniku rakoviny hrubého čreva.
Vyskúšajte tento chutný mandľový koláč s brusnicami, zaisto si ho zamilujete. Hotový ho budete mať do 30 minút.