Bielkovinami nabitý quiche – fit verzia klasického francúzskeho receptu, ktorá je ideálna pre tých, čo dávajú prednosť rýchlym, ľahkým a zároveň nutrične bohatým receptom. Prečo by ste mali zvážiť zaradenie tohto quiche do svojho jedálnička? Predovšetkým je to jeho jednoduchá príprava, ktorá si vyžaduje len zopár surovín, no výsledok je plný chutí. Základom tohto receptu sú tri hlavné ingrediencie: cottage syr, vajcia a tuniak. Každá z nich hrá dôležitú úlohu nielen v chuti, ale aj v nutričnej hodnote.
Cottage syr je obľúbenou voľbou pre tých, ktorí chcú zvýšiť svoj príjem bielkovín bez zbytočných kalórií. Vajcia sú považované za jednu z najkomplexnejších potravín. Sú bohaté na vysoko kvalitné bielkoviny. Tuniak je tiež bohatý na bielkoviny a nízky na kilokalórie, čo ho robí ideálnou voľbou pre tých, čo sa snažia schudnúť alebo udržať si svoju hmotnosť.
S kombináciou týchto ingrediencií nielenže získate jedlo, ktoré je rýchle a ľahké na prípravu, ale aj jedlo, ktoré podporuje vaše fit ciele a udržiava vás plných energie počas celého dňa. Bielkovinami nabitý quiche je tak skvelou voľbou pre raňajky, obed alebo dokonca večeru, keďže jeho príprava nezaberie veľa času a môžete ho jednoducho prispôsobiť podľa vlastných preferencií.
Tak prečo nevyskúšať tento bielkovinami nabitý domáci kiš? Je nielen dôkazom toho, že rýchle a ľahké recepty nemusia byť nudné či bez chuti, ale aj potvrdením, že kvalitné ingrediencie dokážu zázraky. Vychutnajte si každé sústo s vedomím, že ste pre svoje telo urobili niečo dobré. Zároveň objavte, ako málo môže stačiť na to, aby ste si dopriali skutočne plnohodnotné a výživné jedlo.
Tip od Lulu: Do quiche môžeme pridať napríklad aj nakrájané huby alebo sušené paradajky. Mňam!
120 g tuniaka vo vlastnej šťave (tuhého podielu, zbaveného nálevu) (odporúčam tento)
1/2 ČL soli
1 ČL provensálskeho korenia (alebo oregano či majoránka)
Postup
V miske si zmiešame vajíčka s cottage cheese a tuniakom zbaveným nálevu.
Zmes osolíme a okoreníme, poriadne rozmiešame a vylejeme do menšej zapekacej alebo tortovej formy (vystlanej papierom na pečenie, alebo vystriekanej olejom).
Quiche pečieme približne 30 minút pri 180 stupňoch do zlatista. Chutí skvele ešte teplý, ale i za studena.