Pripravte si túto jednoduchú domácu levanduľovú zmrzlinu s čučoriedkami a kokosovým mliekom, ktoré sa postará o jej lahodnú, jemne kokosovú chuť. Levanduľa má prirodzene ukľudňujúce vlastnosti a tým pôsobí na organizmus antistresovo. Som si ale istá, že už len jej vôňa a chuť na vás zapôsobí tak, že vás zbaví všetkých starostí :)
Dlho som plánovala použiť levanduľu v nejakom dezerte, no stále som pred tým mala trochu rešpekt. Napokon som sa ale odhodlala a skúsila takúto zmrzlinu a veru, dobre som urobila! Táto zdravá levanduľová zmrzlina je bohatá na zdravé tuky, vitamíny a antioxidanty. Ak si v nej chcete navýšiť obsah bielkovín, odporúčam do nej pridať vanilkový či kokosový proteínový prášok. Krásnu fialovú farbu tejto levanduľovej zmrzline vyčaria čučoriedky, ktoré sú jedným z najbohatších zdrojov vitamínu C a antioxidantov. Sušenú levanduľu kúpite v predajniach so sypanými čajmi alebo cez internet. V zmrzline pre najlepší výsledok určite použite plnotučné kokosové mlieko z plechovky.
Túto zmrzlinu z levandule a čučoriedok si môžu vychutnať vegáni, aj všetci s intoleranciou na laktózu.
Ak máte radi levanduľu v akejkoľvek podobe, určite túto zdravú levanduľovú zmrzlinu vyskúšajte.
Následne doň vmiešame sušenú levanduľu a necháme ju 5 minút lúhovať.
Potom kokosové mlieko precedíme cez sitko do mixéra. Ku kokosovému mlieku pridáme med, mrazené čučoriedky, vanilkový extrakt a poprípade aj proteínový prášok.
Zmes rozmixujeme dohladka v mixéri (odporúčam tento) a následne ju vylejeme do uzatvárateľnej nádoby, ktorú uložíme aspoň na 6 hodín do mrazničky.
Zmrzlinu vyberieme aspoň 5 minút pred podávaním, aby sa dala pekne servírovať.