Vyskúšajte rýchly a jednoduchý kurací wrap s chilli a špenátom. Tento recept poteší všetkých milovníkov pikantnej chuti, ktorí si radi doprajú výživné jedlo s kuracím mäsom pripravené za krátky
čas. Čaká vás pri ňom okrem bohatej chuti aj 36 g bielkovín pri 379 kcal na porciu.
Chilli obsahuje látku zvanú kapsaicín, ktorý dokáže uhasiť náš smäd po sladkom, slanom a mastnom jedle. Pri výskyte kapsaicínu v krvi sa produkujú a vyplavujú hormóny štastia - seratonín a endorfín. Pikantné preferujú najmä muži, ale zároveň sa mu úspešne darí rozpáliť náš organizmus, zrýchliť metabolizmus, a preto môže osloviť aj dámy. Dáte si spoločnú večeru? :)
Špenát, paradajková pasta, cesnak, zjemnený cream cheesom - kombinácia, ktorá jednoducho ladí. Špenát má najvyšší podiel živín zo všetkých druhov listových zelenín, a pritom tak málo kalórií.
Najvýznamnejšia látka, ktorú obsahuje v plnej denne odporúčanej dávke je kyselina šťavelová. Taktiež obsahuje karotenoidy (proti rakovine), flavonoidy (antioxidant), luteín (podporuje zrak a
chráni oči), fytohormón (podporuje rast svalstva), vlákninu, vápnik, draslík, zinok, sodík, magnézium, selén a vitamíny A,B,C,E a K.
Po tomto wrape s kuracím mäsom vás tak rýchlo neprekvapí vlčí hlad a dodá telu potrebné makroživiny (bielkoviny, sacharidy a tuky) vo vyváženom množstve.
Tip: Kuracie prsia pokojne zameňte trebárs za morčacie. Určite budú obe verzie lahodné.
štipka soli, rasce a čerstvo pomletého čierneho korenia
štipka chilli (alebo 1 ČL omáčky Sriracha)
1 strúčik cesnaku
30 g baby špenátu
20 g cream cheese (light)
čerstvé bylinky (podľa chuti)
Postup
Kurcie prso prekrojíme na tenko.
Panvicu potrieme olivovým olejom, ktorý necháme rozohriať.
Na panvicu poukladáme kuracie prsia a ugrilujeme ich z oboch strán do zlatista (približne 2 minúty z každej strany na miernom plameni).
Následne mäso nakrájame na tenké rezance.
Potom mäso dáme naspäť na panvicu spolu s umytým špenátom, prelisovaným strúčikom cestanku, paradajkovou pastou, cream cheese, korením, soľou a za stáleho miešania zmes privedieme k varu.
Kuraciu zmes miešame na miernom plameni približne 3 - 4 minúty, kým nebude mäso úplne hotové a špenát nezmäkne.
Pripravenou kuracou zmesou naplníme torillu, posypeme čerstvými bylinkami a napevno zrolujeme a prekrojíme na polovicu.
Pred podávaním ju ohrejeme (napríklad v mikrovlnnej rúre pri 900 W 50 sekúnd).