Vyskúšajte tento jemne sladkastý, nízkokalorický, zdravý kukuričný chlieb bez cukru. Jeho príprava je extrémne jednoduchá a výsledný produkt veru stojí za to. Tento kukuričný chlieb je veľmi dobrý a vláčny, dokonca aj bez vajec.
Kukuričný chlieb je zhotovený z kukuričnej múky, je teda prirodzene bez lepku. Namiesto oleja v recepte použijeme jablkové pyré a jogurt, vďaka čomu bude chlebík neodolateľne vláčny a nadýchaný, no bez zbytočne vysokého obsahu tuku a kalórií. Ocot v spolupráci s práškom do pečiva nahradia vajíčko, vďaka čomu si ho môžu vychutnať nielen celiatici, ale aj alergici na vajcia. Tento zdravý kukuričný chlieb je pomerne nízkokalorický a nízkotučný, a všetkých priaznivcov fitness a zdravého stravovania poteší určite aj vyšší obsah bielkovín, vďaka pridanému proteínovému prášku.
Verte mi, toto je môj najobľúbenejší recept na kukuričný chlieb, spomedzi jeho zdravých aj nezdravých variánt. A navyše si ho môžem dopriať úplne bez výčitiek. Kukuričný chlieb môžeme podávať samostatne na raňajky alebo ako prílohu k jedlám, prípadne ako sýty dezert k čaju. Najradšej do cesta pridávam aj sušené brusnice a škoricu, mňam.
1/2 hrnčeka proteínového prášku môžete v recepte nahradiť s 50 g pudingového prášku.
V miske si zmiešame kukuričnú múku, proteínový prášok (alebo pudingový prášok), prášok do pečiva a škoricu.
Následne do sypkých surovín primiešame jablkové pyré, jogurt a lyžičku octu.
Do cesta tiež môžeme primiešať sušené ovocie, kúsky orechov či čokolády.
Poriadne rozmiešané cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlatej formy (napríklad tortovej s priemerom 25cm) a pečieme 25-30 minút pri 165 stupňoch do zlatista.