Fit Recepty
Sleduj ma
Zdravé škoricové cereálie bez múky

Zdravé škoricové cereálie bez múky

Dlho som si kládla otázku, ako si môžem pripraviť svoje obľúbené chrumkavé škoricové cereálie doma, bez zbytočne prehnaného množstva cukru a múky. A tu je výsledok - perfektný recept na zdravé domáce škoricové cereálie bez lepku a múky, pripravené z mandlí, ľanových semiačok, škorice, kokosového oleja a medu.

Tieto škoricové cereálie sú dokonca low carb, na 1 porciu obsahujú iba neskutočných 7 g sacharidov - to poteší. A ak ste takí maniaci na škoricu ako ja, som si istá, že sa tomuto receptu budete tešiť ešte dlho. Sama som ho robila už niekoľkokrát a musím povedať, že doteraz som lepšie domáce cereálie nejedla. Ešte k tomu sú zdravé a nutrične hodnotné - čo viac by som si na ozvláštnenie ranných dní mohla priať, však.

Musím tiež povedať, že sú jednoduché na prípravu a postačíte si pri nich len so 6 surovinami. Najnáročnejšou časťou postupu je asi vaľkanie cesta, no verte mi, že to stojí za to. Čo sa týka posýpky, vrelo ju odporúčam a ak nechcete použiť lyžicu cukru, vystačíte si aj so xylitolom. Mandľovú múku si zase pripravíte jednoducho, rozmixovaním alebo pomletím mandlí na jemnú múčku (prípadne si môžete kúpiť hotovú mandľovú múku (odporúčam túto) ).

Zaujímavé je, že chuťovo sú veľmi podobné klasickým cini minis, ba povedala by som, že sú ešte lepšie. Nuž, presvedčte sa sami!

A ešte predtým, než sa pustíte do prípravy týchto chutnučkých cereálií, rada by som vám zdelila svoje odporúčanie - tento recept je síce na 4 porcie, no verím, že by ste mali množstvo surovín zdvojnásobiť. Poďakujte mi neskôr :)

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V mise si spolu zmiešame mleté ľanové semiačka s vodou.
  2. Pridáme k nim mandľovú múku, škoricu, zmäknutý (nie roztopený) kokosový olej, sladidlo a cesto poriadne premiešame.
  3. Plech si vystlieme papierom na pečenie a natrieme naňho cesto.
  4. Cesto prikryjeme druhou vrstvou papiera na pečenie a valčekom vyvaľkáme na tenko. Čím tenšie cesto bude, tým chrumkavejšie cereálie dosiahnete.
  5. Vrchný papier na pečenie dáme následne z cesta dole a cereálie môžeme posypať trstinovým cukrom zmiešaným so škoricou.
  6. Cereálie dáme piecť na 175 stupňov na 8 minút.
  7. Po 8 minútach ich vytiahneme a rozrežeme na malé kúsky.
  8. Následne dáme cereálie zapiecť na ďalších 2-5 minút v závislosti od ich hrúbky a výkonnosti rúry.
  9. Počas pečenia cereálie často kontrolujte, aby sa nespálili. Výsledné cereálie by mali byť svetlohnedej farby.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy25 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal248 KCal
Sacharidy10 g
Vláknina3 g
Bielkoviny8 g
Tuky20 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu