Výborné a zdravé marcipánové guličky v tenkej čokoládovej vrstve, ktorým určite neodoláte. Je to zdravý dezert z hodnotných surovín, ktorý padne vhod aj ako vianočná dobrota. Ak milujete chuť marcipánu v čokoláde rovnako ako ja, určite tento zdravý variant bez rafinovaného cukru vyskúšajte.
Tento nepečený dezert je jednoduchý a rýchly na prípravu, zvládne ho tak každý začiatočník. Dopriať si ho môžu aj celiatici, pretože je bez lepku. 1 guľka obsahuje až 20% ODD vitamínu E, mangánu a 10% ODD horčíka a medi. Ak by ste si tieto marcipánové guľky chceli pripraviť vo fitness verzii, môžete do receptu pridať proteínový prášok (najlepšie vanilkový), vďaka čomu v nich navýšite obsah bielkovín. Horkú čokoládu na polevu vždy roztápam spolu s kokosovým olejom, vďaka čomu sa s ňou bude pracovať oveľa ľahšie a výsledkom bude perfektne hladká vrstva čokolády.
Viete, ako si môžete jednoducho olúpať mandle?
Mandle môžete zbaviť šupky veľmi jednoducho. V hrnci necháme prevrieť vodu a následne do nej nasypeme mandle. Necháme ich povariť vo vriacej vode presne 1 minútu, precedíme a opláchneme studenou vodou, osušíme utierkou a nakoniec ich jednoducho zbavíme šupky. Nie je to ani veľmi časovo náročné, po niekoľkých kúskoch vám to už určite pôjde od ruky.
Presvedčte sa, aké jednoduché je pripraviť si zdravý domáci marcipán s medom.