Tak tieto zdravé karbonátky z červenej repy si zamilujete na prvé ochutnanie! Na ich prípravu navyše potrebujete iba 4 základné suroviny a zopár minút prípravy. Perfektné sú ako zdravá večera či snack počas dňa. Majú nádhernú farbu a fantastickú, výraznú chuť.
Aby ste si recept vedeli pripraviť čím skôr, odporúčam kúpiť si vákuovo balenú, uvarenú cviklu - v takomto prípade vám bude samotná príprava trvať len približne 5 minút. Cviklu odporúčam nastrúhať úplne najemno, aby malo cesto správnu hustotu. Pre ideálnu konzistenciu cesta tiež použite jemné ovsené vločky. Takisto z receptu isto nevynechajte ani strúhaný parmezán, dodáva totiž karbonátkam skvelú chuť. Ak si ich však potrebujete pripraviť bez laktózy, môžete ho skúsiť nahradiť lahôdkovým droždím (kúpite tu) .
Tieto karbonátky môžete podávať napríklad aj s hummusom, tzatziki či iným dipom. Karbonátky skladujeme v chladničke a odporúčam ich skonzumovať do 3 dní. Z uvedených surovín vám výjdu karbonátky na 1 plech, z čoho vám vyjde 16 ks a 4 menšie porcie.