Krtková torta, pri ktorej nemusíte mať žiadne výčitky? Áno prosím! Vyskúšajte túto perfektnú a nevšednú fit krtkovú tortu z cíceru! Je úplne bez múky a bez pridaného tuku. Obsahuje vysoké množstvo bielkovín, vlákniny, stopových prvkov a na druhej strane málo cukru, tuku a kalórií. A nebojte sa, chuť cíceru v nej neucítite. Je naozaj vynikajúca.
Cícer je široko využiteľný v kuchyni a jeho použitie vrelo odporúčam. Je bohatý na bielkoviny a vlákninu a má skvelé výživové hodnoty. Používa sa v slaných aj sladkých jedlách ako múka, pyré, či dokonca pečený. Na mojej stránke nájdete množstvo receptov s použitím cíceru. Je jednou z mojich najobľúbenejších potravín, a to nie len pre jeho zdravotné benefity, ale aj jemnú orieškovú chuť. Každému jedlu dodá príjemnú chuť a veľmi ľahko sa s ním pracuje.
Použitie cíceru v tomto recepte je skutočne ideálnym riešením, ako si zo všetkými obľúbenej krtkovej torty pripraviť ľahšiu, zdravšiu a výživnejšiu verziu. Tvarohovú plnku si môžete osladiť vami vybraným sladidlom a môžete do nej pridať i kokos. Doprajte si ju ku káve alebo čaju kedykoľvek počas dňa. Zdravá krtkova torta je dokonca celkom jednoduchá na prípravu, presvedčte sa o tom sami.
Všetky ingrediencie na cesto si spolu v sekáčiku rozmixujeme na homogénnu hmotu (môžeme aj po častiach).
Cesto poriadne rozmiešame a premiestnime ho do papierom na pečenie vystlatej tortovej formy (s priemerom zhruba 20cm).
Cesto pečieme 45-55 minút pri 180 stupňoch, dokým nenadobudne pevnú konzistenciu.
Upečený korpus necháme vychladnúť a následne z neho pomocou lyžice vydlabeme vnútro, pričom necháme asi 1 cm od okrajov a od spodku formy.
Banány zbavíme šupky, priečne ich rozrežeme a poukladáme na spodok korpusu.
V miske si zmiešame jemný tvaroh s čokoládou nasekanou na kúsky, sladidlom podľa chuti a prípadne aj so strúhaným kokosom. Vzniknutú plnku nanesieme na korpus s banánmi.
Plnku nakoniec posypeme namrvenou, vydlabanou časťou korpusu.
Tortu dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny.