Fit Recepty
Sleduj ma
Zdravá krtkova torta s tajnou ingredienciou

Zdravá krtkova torta s tajnou ingredienciou

Krtková torta, pri ktorej nemusíte mať žiadne výčitky? Áno prosím! Vyskúšajte túto perfektnú a nevšednú fit krtkovú tortu z cíceru! Je úplne bez múky a bez pridaného tuku. Obsahuje vysoké množstvo bielkovín, vlákniny, stopových prvkov a na druhej strane málo cukru, tuku a kalórií. A nebojte sa, chuť cíceru v nej neucítite. Je naozaj vynikajúca.

Cícer je široko využiteľný v kuchyni a jeho použitie vrelo odporúčam. Je bohatý na bielkoviny a vlákninu a má skvelé výživové hodnoty. Používa sa v slaných aj sladkých jedlách ako múka, pyré, či dokonca pečený. Na mojej stránke nájdete množstvo receptov s použitím cíceru. Je jednou z mojich najobľúbenejších potravín, a to nie len pre jeho zdravotné benefity, ale aj jemnú orieškovú chuť. Každému jedlu dodá príjemnú chuť a veľmi ľahko sa s ním pracuje.

Použitie cíceru v tomto recepte je skutočne ideálnym riešením, ako si zo všetkými obľúbenej krtkovej torty pripraviť ľahšiu, zdravšiu a výživnejšiu verziu. Tvarohovú plnku si môžete osladiť vami vybraným sladidlom a môžete do nej pridať i kokos. Doprajte si ju ku káve alebo čaju kedykoľvek počas dňa. Zdravá krtkova torta je dokonca celkom jednoduchá na prípravu, presvedčte sa o tom sami.

Tento recept je z knihy Fit sladkosti - obsahuje až 120 chutných receptov na fit dezerty (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • na cesto:
  • 400g uvareného cíceru
  • 100g jablkového pyré
  • 3-4 PL medu (odporúčam tento)
  • 3 PL kakaa
  • štipka škorice
  • na plnku:
  • 500g jemného tvarohu
  • sladidlo (med/xylitol/stévia - podľa potreby) (odporúčam tento)
  • strúhaný kokos (voliteľné)
  • 60g horkej čokolády (odporúčam túto)
  • 2 veľké banány
Fit recepty - Do 5 surovín

Postup

  1. Všetky ingrediencie na cesto si spolu v sekáčiku rozmixujeme na homogénnu hmotu (môžeme aj po častiach).
  2. Cesto poriadne rozmiešame a premiestnime ho do papierom na pečenie vystlatej tortovej formy (s priemerom zhruba 20cm).
  3. Cesto pečieme 45-55 minút pri 180 stupňoch, dokým nenadobudne pevnú konzistenciu.
  4. Upečený korpus necháme vychladnúť a následne z neho pomocou lyžice vydlabeme vnútro, pričom necháme asi 1 cm od okrajov a od spodku formy.
  5. Banány zbavíme šupky, priečne ich rozrežeme a poukladáme na spodok korpusu.
  6. V miske si zmiešame jemný tvaroh s čokoládou nasekanou na kúsky, sladidlom podľa chuti a prípadne aj so strúhaným kokosom. Vzniknutú plnku nanesieme na korpus s banánmi.
  7. Plnku nakoniec posypeme namrvenou, vydlabanou časťou korpusu.
  8. Tortu dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy70 minút
Výdatnosť10 krajcov
Nutričné hodnoty / 1 krajec
KCal162 KCal
Sacharidy26 g
Vláknina4 g
Bielkoviny8 g
Tuky3 g
Fit Zmena 2025
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu