Kombinácia kokosu a čokolády je mnohými obľúbená a milovaná, preto vás táto nepečená, zdravá kokosová Bounty torta nadchne nie len krásnym vzhľadom, ale aj svojou neskutočnou chuťou a vôňou. Je veľmi jednoduchá na prípravu a neskutočne dobrá! Sladená je iba medom a datľami, ktoré tortu dochutia, no nechajú priestor sýtej kokosovej aróme a chuti. Ak ste milovníkom kokosových koláčov, určite vyskúšajte aj tento recept.
Táto nepečená kokosová Bounty torta u nás zmizla tak rýchlo, ako bola pripravená - je lahodná, svieža a sýta. Napriek tomu, že kokos má vysoký obsah tuku, je plný minerálov ako mangán, meď, železo a selén, aminokyselín a vlákniny. Kokos tiež podporuje imunitný systém a dobré trávenie, znižuje zlý cholesterol a normalizuje hladinu cukru v krvi. Z tohto vynikajúceho dezertu tak robí nie len chutné, ale aj zdravé potešenie. Chcete si túto Bounty tortu pripraviť bez cukru? Stačí med nahradiť iným sladidlom, napríklad xylitolom či flavdrops (odporúčam tieto) . Datle z cesta nevynechajte, inak nebude cesto správnej konzistencie.
Použitím nízkotučného tvarohu a gréckeho jogurtu znížite obsah tukov na minimum a kokosovú tortu si tak viete dopriať skutočne bez výčitiek. Tento dezert je oveľa zdravší a ľahší, ako akákoľvek verzia torty z obchodu a verím, že si ju zamilujete. Ozdobiť ju môžete roztopenou horkou čokoládou a obľúbeným ovocím.
Tip: Do plnky torty si môžete pridať aj proteínový prášok (odporúčam tento) , ideálne kokosovej alebo vanilkovej príchute, vďaka čomu ešte viac umocníte úžasnú chuť torty a zároveň ním funkčne navýšite obsah bielkovín.