Výborný, nadýchaný, nepečený citrónový cheesecake. Tento cheesecake je pre zmenu s použitím smotanového syra Philadelphia a korpus je tvorený z celozrnných sušienok. Jeho prednosťami oproti bežným cheesecake-om je však stále nižší obsah kcal, cukru, tuku a vyšší obsah bielkovín. Určite ho skúste, jeho svieža chuť poteší vaše chuťové poháriky, a to najmä počas leta.
Tento nepečený citrónový cheesecake je jednoduchý na prípravu. Ako základ náplne použijeme nízkotučný grécky jogurt a cream cheese (teda smotanový syr). Osladiť ho môžeme trstinovým cukrom alebo pre diétnejšiu verziu xylitolom, v takom prípade bude obsahovať ešte menej sacharidov a cukru. V prípade, že by ste v ňom chceli ešte viac navýšiť obsah bielkovín, môžete do plnky zamiešať aj odmerku proteínového prášku (najlepšie vanilka alebo citrón). Na záver rada do tohto cheesecake pridávam aj čerstvý ananás, ktorý spraví tento zákusok o niečo exotickejším.
Každý jeden kúsok tohto zdravého citrónového cheesecake vás očarí jemnou citrónovou arómou a lahodne krémovou chuťou. Ak máte radi kyslejšie dezerty, pri tomto si veru prídete na svoje.
Sušienky podrvíme nadrobno a zmiešame ich s 3 až 5 lyžicami mlieka.
Vzniknuté cesto zatlačíme do tortovej formy s priemerom zhruba 20 cm a odložíme do chladničky.
Syr Philadelphia necháme zmäknúť pri izbovej teplote a zhruba po pol hodine ho vymiešame s jogurtom.
Keď sa obe suroviny spojili a neostali nám žiadne hrudky, pridáme šťavu z citrónov, trstinový cukor, stéviu a tiež 2 lyžice želatíny a hmotu šľaháme aspoň 5 minút. Čím viac ju vyšľaháme, tým bude plnka nadýchanejšia.
Hotovú plnku vylejeme na pripravený korpus a cheesecake dozdobíme ananásom.
Cheesecake dáme stuhnúť aspoň na 5 hodín do chladničky.