Fit Recepty
Sleduj ma
Toskánske kuracie prsia z 1 panvice

Toskánske kuracie prsia z 1 panvice

Že dokonalý recept s kuracím mäsom neexistuje? Veruže existuje! Presvedčte sa a skúste tieto toskánske kuracie prsia, ktoré si naviac pripravíme z 1 panvice, do 25 minút. Spojenie chutí v tomto jedle je skutočne priam dokonalé a výsledok lahodne krémový, bez zbytočných kalórií - ako na to sa dozviete nižšie. Naviac toto jedlo poskytuje až 50 g bielkovín na porciu!

Spojenie kuracích pŕs, špenátu, sušených paradajok a korenia si v tomto recepte zamilujete a razom sa pri ňom prenesiete do slnečného toskánska.

Pri tomto recepte s kuracím mäsom sa navyše ani veľa nenarobíte - pripravený je raz-dva, v 1 panvičke, alebo vo woku.

Tip: Namiesto smotany som v tomto recepte použila cream cheese (syrokrém). V konečnom dôsledku vďaka nemu ušetríme dosť kalórií aj tuku, pričom bude jedlo ešte krémovejšie ako so smotanou. Určite odporúčam skúsiť túto verziu - tento trik môžete zakomponovať aj do iných receptov s krémovými omáčkami. Ja najčastejšie používam syrokrém Philadelphia light, no nájdete ho pod rôznymi značkami.

Odporúčam podávať ich s uvareným kuskusom, quinoou či ryžou. Recept je skvelý aj do krabičky. Mňam! Tak poďte si pochutiť na tomto nutrične hodnotnom obede či večeri pre celú rodinu, my sme si tento kurací recept zamilovali na prvé ochutnanie :)

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 800 g kuracie prsia
  • 100 g sušených paradajok (odporúčam tieto)
  • 100 g baby špenátu
  • 50 g cream cheese light (syrokrém)
  • 200 ml vody
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL oleja (sezamový alebo olivový) (odporúčam tento)
  • 3/4 ČL soli
  • provensálske korenie, čerstvo namleté čierne korenie, mletá rasca (podľa chuti)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Kuracie prsia prekrojíme pozdĺžne na polovicu (aby sme dostali tenšie plátky).
  2. V hlbokej panvici (woku) si na rozohriatom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
  3. Potom k nej pridáme prekrojené kuracie prsia a restujeme ich na miernom plameni približne 3 minúty z každej strany.
  4. Potom dáme kuracie prsia na chvíľu preč z panvice, do uzavretej nádoby.
  5. Do panvice vložíme prelisované strúčiky cesnaku, nakrájané sušené paradajky, vodu, cream cheese (syrokrém) a umytý špenát.
  6. Zmes spolu miešame a varíme približne 3 minúty.
  7. Následne do omáčky vložíme aj kuracie mäso, panvicu ešte prikryjeme a všetko spolu dusíme približne 5 minút.
  8. Odporúčam podávať s uvareným kuskusom, quinoou či ryžou.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy25 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal290 KCal
Sacharidy9 g
Vláknina3 g
Bielkoviny50 g
Tuky6 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu