Super šťavnatá banánovo tvarohová bábovka bez pridanej múky a tuku
Zdieľaj recept s priateľmi:
Ak máte radi tvaroh, tak vám z tejto zdravej tvarohovej bábovky určite nebudú stačiť iba 2-3 kúsky. Je totiž super šťavnatá, chutná, osviežujúca, sýta a naviac aj zdravá! Vhodná je na raňajky, aj ako zdravý dezert.
Táto šťavnatá banánovo-tvarohová bábovka je bez múky, bez pridaného tuku a rafinovaného cukru. Nezľaknite sa, textúrou nepripomína tradičnú bábovku, no je chuťovo vynikajúca a myslím si, že ju určite treba skúsiť. Pevne verím, že vám a vašim blízkym bude chutiť, patrí totiž medzi najobľúbenejšie recepty na mojej stránke ako medzi čitateľmi, tak aj medzi mojimi blízkymi. Zdravá fit bábovka je úplne jednoduchá na prípravu, netreba pri nej ani len šľahať vajíčka, hotovú ju tak budete mať raz-dva.
Oproti klasickej bábovke je bohatšia na bielkoviny a zároveň je menej kalorická a nízkotučná. Ja ju sladím medom, no pre fitness verziu môžete použiť aj xylitol, prípadne stéviu, čím znížite obsah sacharidov v tejto bábovke na minimum. Do cesta obvykle pridávam odkôstkované zavárané višne alebo čerešne, ktoré jej dodajú dokonalý šmrnc.
Pri tejto bábovke bez lepku je veľmi dôležité, aby po dopečení vychladla vo forme. Najlepšie urobíte, ak ju budete piecť v silikónovej forme, veľmi ľahko sa totiž môže pripiecť ku tej klasickej. Ak náhodou nemáte bábovkovú formu, môžete cesto nadávkovať napríklad do silikónových formičiek na muffiny. A nezabudnite si pozrieť aj krátky videorecept na túto zdravú fit bábovku, ktorý som pre vás natočila.
Banány spolu s tvarohom roztlačíme vidličkou a zmiešame dokopy.
Pridáme vajcia, sladidlo a ostatné suroviny poriadne premiešame.
Keď sú suroviny prepojené, cesto vylejeme do silikónovej alebo vymastenej formy na štandardne veľkú bábovku. Odporúčam použiť silikónovú formu, inak sa bábovka môže pripiecť k forme.
Pečieme zhruba 35-40 minút pri 170 stupňoch (dĺžku pečenia si prípadne upravte podľa výkonnosti vašej rúry), kým bábovka nezačne chytať zlatú farbu.
Je výborná ihneď po upečení, no ešte šťavnatejšia je na druhý deň po odležaní v chladničke.