Recept na jednoduché a chutné domáce špaldové pečivo (žemle), ktoré je nenáročné na prípravu a tiež suroviny. K jeho príprave nepotrebujete ani pekárničku. Výhoda domáceho pečiva je v jeho čerstvosti a možnosti pripraviť si také pečivo s čímkoľvek - môžete pridať slnečnicové alebo tekvicové semienka, rozmarín, nadrobno nakrájané sušené paradajky či olivy a zároveň sa vyhnúť konzervantom a cukru, ktorý sa nachádza v pečive z obchodu.
Jeden kus tohto pečiva obsahuje až 10% odporúčanej dennej dávky železa. Je nízkotučné a obsahuje veľa vlákniny. Špaldová múka je tiež bohatá na bielkoviny a mikronutrienty. Verím, že si výrobu vlastného domáceho pečiva zamilujete. Mňa dostala úžasná vôňa, ktorá sa rozlieha bytom zakaždým, keď tieto zdravé žemle pečiem. Chuťovo sú pritom ešte lepšie, než akékoľvek kupované pečivo a sú rozhodne zdravšie a ľahšie na žalúdok.
Presvedčte sa, aké jednoduché môže byť upiecť si voňavé a čerstvé špaldové pečivo doma. Odporúčam ho podávať spolu s domácou pomazánkou a zeleninou.