Fit Recepty
Sleduj ma
Ryža s fazuľou, špenátom a tuniakom

Ryža s fazuľou, špenátom a tuniakom

Ryža sa dá pripraviť na množstvo spôsobov, no asi najobľúbenejším jedlom z nej je rizoto. Táto ryža s fazuľou, špenátom a tuniakom je úplne jednoduché a rýchle jedlo, ktoré máte hotové skutočne za pár minút. Dodá vám však poriadnu dávku bielkovín a teda poriadne zasýti na dlhú dobu, bez nepríjemného pocitu ťažkosti na žalúdku. Špenát, fazuľa a tuniak sa dopĺňajú nielen farebne, ale aj nutrične.

Špenát je najvýživnejšia listová zelenina s množstvom vitamínov a tuniak obsahuje vysoký obsah vitamínov B, D, A, selénu, magnézia,fosforu a je bohatý na omega-3 mastné kyseliny, ktoré chránia pred srdcovo-cievnymi ochoreniami. Všetky suroviny v tomto jedle vytvárajú výživné a sýte jedlo, vhodné ako na obed tak i na večeru.

Tento recept neobsahuje žiadne vajcia, mlieko ani lepok a zároveň tiež pomerne málo tukov. Fit recepty sú predsa o tom - zdravé, ľahké a nutrične výživné. Na tomto jedle si tak pochutí každý alergik na vajcia a mlieko, či celiatik.

Vyskúšajte túto zdravú ryžu so špenátom, uvarenou fazuľou a tuniakom. Do jedla si môžete pridať i vaše obľúbené suroviny, napríklad strúhaný syr alebo inú zeleninu.

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Ryžu uvaríme v dvojnásobnom množstve osolenej vody do mäkka.
  2. Špenát nakrájame nadrobno a sparíme ho s trochou vody na panvici do mäkka.
  3. Uvarenú ryžu rozmiešame s kurkumou, uvarenou fazuľou, spareným špenátom, nadrobno nasekanou červenou cibuľou, lyžicou olivového oleja a tuniakom zbaveným šťavy.
  4. V prípade záujmu môžeme do ryže zamiešať aj strúhaný syr.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy25 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal420 KCal
Sacharidy40 g
Vláknina9 g
Bielkoviny36 g
Tuky10 g