Ovsené vločky sú veľmi obľúbené raňajkové jedlo, známe však prevažne v sladkej verzii, preto vám tentokrát prinášam túto raňajkovú "pizza" ovsenú kašu v slanom prevedení. Je neskutočne chutná, krémová a výdatná. Vyskúšajte na raňajky niečo nové a doprajte si fantasticú chuť pizze vo vašej obľúbenej miske ovsených vločiek, navyše v zdravom prevedení.
Ak vás omrzelo nespočetné množstvo receptov na ovsenú kašu s ovocím, orieškami, jogurtom či inými sladkými dobrotami, vyskúšajte si ju pripraviť na slano. Aj keď vám to môže pripadať zvláštne, ovsené vločky sú skutočne výborné aj na tento spôsob a toto prevedenie je ideálne ak preferujete slané raňajky. Táto pizza ovsená kaša bude hotová za pár minút a zasýti vás na dlhé hodiny. Jedna sýta porcia tejto pizza kaše obsahuje okolo 280 kcal a 12 g bielkovín.
Spísaný recept je v podstate základ kaše, ktorú si môžete vylepšiť klasickými "pizza surovinami" ako napríklad olivy, huby, kukurica, zelenina či kúskami kvalitnej šunky - podľa toho, na čo máte práve chuť a čo máte doma. Tieto suroviny stačí pridať do kaše počas varenia. V prípade záujmu môžete tiež ovsené vločky nahradiť napríklad pšenom či quinoou, kaša sa však bude musieť variť o čosi dlhšie.
Ak vás slaná verzia ovsených vločiek oslovila, určite vyskúšajte aj túto verziu: Fitness ovsená kaša na slano . Sú veľmi jednoduché na prípravu a skutočne výborné. Budem rada ak mi do komentárov napíšete, ako vám slaná verzia ovsenej kaše chutila :)
V malom hrnci si na strednom ohni rozohrejeme olivový olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Cibuľu restujeme asi 1 - 2 minúty, kým nebude voňavá a sklovitá.
Znížime teplotu na minimum a pridáme pretlačený cesnak a bazalku. Varíme asi 30 sekúnd.
Pridáme paradajky, vodu a miešame, kým sa paradajky nerozpadnú. Teplotu zvýšime a privedieme k varu.
Keď nám zmes vrie, pridáme ovsené vločky, soľ, korenie a med. Poriadne premiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme variť na miernom ohni asi 10 minút. Občas premiešame, aby sa kaša nepripálila.
Kašu odstavíme z ohňa a necháme postáť asi 5 minút, aby sa zvyšná tekutina vstrebala.
Podávame ju ešte teplú, posypanú mozzarellou a lístkami čerstvej bazalky. Môžete ju ozdobiť aj kúskami chilli.