Hľadáte recept na dokonalý proteínový cheesecake? Potom isto skúste tento kokosový proteínový cheesecake, ktorý je nielen zdravý a lahodný, ale aj plný bielkovín. Uspokojí chute na sladké a zároveň podporí vaše fitness ciele. Zabudnite na klasické kalorické bomby a doprajte si tento nebeský dezert, ktorý si zamilujete na prvé zahryznutie. V 1 kúsku z 12 sa ukrýva až 16 g bielkovín!
Vďaka vysokému obsahu bielkovín z gréckeho jogurtu, ktorého v tomto recepte použijeme ozaj veľa, vajec a proteínu (odporúčam tento) podporíte rast a regeneráciu svalov, čo ocenia najmä aktívni jedinci a fitness nadšenci. Zároveň jedlá bohaté na bielkoviny zvyšujú pocit sýtosti a pomáhajú stabilizovať hladinu cukru v krvi.
Na rozdiel od tradičných cheesecake-ov s ťažkým, na cukor a nezdravý tuk bohatým sušienkovým korpusom, sa tento kokosový proteínový cheesecake pýši zdravým korpusom bez sušienok, zloženým z ovsených vločiek, orechov, medu, vody a trošky oleja. Táto kombinácia nielenže dodáva korpusu chrumkavosť a výživnú hodnotu, ale aj skvelo dopĺňa exotickú kokosovú chuť krému. Korpus na cheesecake bez sušienok je ozaj skvelý, skúste ho v tejto pečenej a pokojne aj pri nepečenej verzii iného cheesecake.
Príprava tohto pečeného cheesecake-u je prekvapivo jednoduchá. Najnáročnejšia časť bude čakanie, kým sa tento zdravý koláč upečie. Kokosový proteínový cheesecake si zamiluje celá rodina. Ak hľadáte zdravý a chutný dezert, ktorý neohrozí vaše fitness ciele, tento proteínový kokosový cheesecake bude skvelou voľbou. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami, ako skvelo sa dá spojiť pôžitok z jedla so zdravým životným štýlom. Ozdobte ho ovocím, čokoládou a kokosovými lupienkami a vychutnajte si ho ako dezert, alebo sladké raňajky. Dobrú chuť :)
60 g xylitolu alebo medu (prípadne iného sladidla) (odporúčam tento)
60 g strúhaného kokosu
čokoláda, ovocie, plátky kokosu (voliteľné - na ozdobenie)
Postup
Ovsené vločky rozmixujeme spolu s orechmi v sekáčiku na múčku (odporúčam tento) .
V miske ich následne zmiešame so zvyšnými surovinami na korpus.
Cesto pozatláčame na dno tortovej formy (s priemerom približne 25 cm). Formu predtým môžeme zľahka vystriekať olejom.
V miske spolu metličkou rozmiešame najskôr všetky mokré suroviny, a potom do nich vmiešame aj tie suché.
Dobre rozmiešané cesto vylejeme na pripravený korpus.
Cheesecake pečieme pri 160 stupňoch po dobu 45-55 minút na režime horný + dolný ohrev.
Po dopečení ho necháme vychladnúť v polootvorenej rúre (to zabráni tomu, aby na vrchu nepopraskal). Potom ho presunieme do chladničky aspoň na 2 hodiny a následne ho môžeme nakrájať.