Chutné raňajky alebo zákusok plný bielkovín len z troch ingrediencií. Toto pečené ovocie na perinke z vyšľahaných vajec je skvelé, ak vás prepadne chuť na niečo sladké, no nemáte toho práve veľa po ruke. Na tento fit recept vám stačí iba ovocie, či už čerstvé alebo mrazené, vajcia a škorica. Dopriať si ho môžete kedykoľvek počas dňa, keďže obsahuje len málo kalórií.
Vyskúšajte túto jednoduchú, no za to chutnú dobrotu :)
Ovocie môžete použiť podľa vašej chuti. Vhodné je nie len bobuľové ovocie, maliny či čerešne ale aj mango, jablko či slivky. Prakticky môžete skúšať a vytvárať perinky s rôznymi kombináciami a vždy si tak vytvoriť nový dezert.
Ingrediencie
2 hrnčeky čerstvého/mrazeného ovocia (bobuľovité alebo aj mango, jablko..)
4 vajcia
1/2 ČL škorice
Postup
Ovocie dáme do menšieho hrnca a za občasného miešania ho varíme zhruba 5 minút.
Po 5 minútach ovocie spolu so šťavou premiestnime do menšej zapekacej misy.
Bielka si oddelíme od žĺtkov.
V jednej miske si vyšľaháme bielka a v druhej si rozmiešame žĺtka so škoricou.
Žĺtka následne jemne vmiešame do vyšľahaných bielkov a vylejeme na ovocie v zapekacej mise.