Pečené kuracie stehná v citrónovej marináde - toto je u nás doma jeden z našich receptových stálic. Rýchly, chutný, jednoduchý. Kuracie mäso stačí namarinovať, upiecť a hotovo! Poďte si na tomto jednoduchom recepte pochutiť tiež.
Skúšala som už rôzne marinády na takéto pečené kuracie stehná, no táto sa u nás stala úplným favoritom. Asi to bude najmä kvôli jej jednoduchosti a dostupnosti surovín - tieto mám totiž takmer stále doma a verím, že podobne na tom budete aj vy. Ak ste začínajúci kuchtík, tak tento recept odporúčam práve vám - naozaj si nemyslím, že sa na ňom dá niečo pokaziť. Vynikajúci výsledok je s týmto receptom zaručený :)
Ak máte naponáhlo, nič sa nestane, ak nenecháte mäso marinovať dlho, postačí aj 30 minút. No ak si náhodou spomeniete, tak v ideálnom prípade dajte mäso marinovať už na noc - zaručí to ešte prenikavejšiu chuť marinády v mäse. Kuracie stehná počas pečenia neprikrývam alobalom, nikdy neboli suché. Keď však viete, že máte príliš silnú rúru, tak buď uberte z teploty, alebo mäso prikryte alobalom.
Pečené kuracie stehná v citrónovej marináde odporúčam podávať spolu s ryžou, kuskusom, quinoou a najlepšie aj s čerstvo pripraveným šalátom. Mňam! Nutričné hodnoty sú vypočítané bez prílohy. Zároveň chcem upozorniť na to, že nutričné hodnoty sú pri tomto recepte skôr orientačné, keďže veľkosť kože, kosti a podielu mäsa sa môže v každom prípade podstatne líšiť.
Tak ja verím že tento recept vyskúšate a ak áno, napíšte mi do komentára, ako vám chutilo :)
V miske zmiešame všetky suroviny na marinádu dohromady.
Do misky pridáme kuracie stehná a rovnomerne ich ponamáčame v marináde, prípadne ich marinádou potrieme z každej strany pomocou štetca.
Následne misku prikryjeme a odložíme do chladničky aspoň na 30 minút (ideálne však cez noc).
Potom kuracie stehná poukladáme do zapekacej misy.
Pečieme ich 30 minút pri 200 stupňoch. Následne každé stehno otočíme a pečieme ich ešte 10 minút. Ak máte väčšie kúsky stehien, môžete piecť o niečo dlhšie. A ak chcete, aby bol vrch stehien chrumkavý, podlejte ich počas pečenia párkrát výpekom.
Upečené kuracie stehná podávame spolu s uvarenou ryžou, kuskusom, quinoou a môžeme ich doplniť aj o čerstvý šalát.