Ryby sú skvelým zdrojom omega 3 mastných kyselín, vitamínu B12 a jódu. Prinášam vám teda inšpiráciu na jednoduchú pečenú tilapiu s hubami a quinoou, pretože chutných a zdravých receptov s rybami nie je nikdy dosť.
Tilapia má veľmi nízky obsah tukov a kalórií. Je veľmi bohatá na proteín, vitamín B12, selén, fosfor a neobsahuje žiadne sacharidy. Ak máte radi ryby, pečenú tilapiu s hubami musíte vyskúšať. Celé toto nutrične hodnotné jedlo máte hotové za pol hodinku a zasýti vás na dlhé hodiny.
Quinoa sa k tomuto jedlu hodí ako príloha perfektne. Je bezlepková a obsahuje celé množstvo zdraviu prospešných látok. Kto so mnou varí už nejaký ten čas vie, že je vhodná do sladkých aj slaných jedál, do zákuskov, kaší aj šalátov. Všetky fit recepty s quinoou nájdete v kategórii quinoa.
Vychutnajte si toto zdravé, pomerne diétne jedlo na obed alebo večeru. Je vhodné aj pre celiatikov. A nezabudnite do svojho jedálnička zaradiť viac rýb :)