Šťavnatý ovseno-kávový koláč bez múky a pridaného tuku, ktorý vás zaručene nakopne do nového dňa. Kombinácia kávy a ovsených vločiek robí tento chutný koláč perfektným na raňajky. A úprimne, kto si nerád dopraje koláč ako prvé jedlo dňa? S týmto výživným ovseno-kávovým koláčom si môžete spríjemniť akékoľvek pochmúrne ráno.
Tento sýty a zdravý koláč je plný kvalitných surovín a namiesto múky obsahuje iba ovsené vločky. Jeho príjemná kávová chuť sa perfektne hodí ku vašej rannej alebo poobedňajšej káve. A vyskúšajte si ho pripraviť aj s rastlinným mliekom, napríklad kokosovým alebo mandľovým. Vďaka škorici vám pri pečení rozvonia celý byt a uvidíte, že mu doma nikto neodolá. Aj vďaka tomu, že si tento koláč pripravíme bez tuku a oleja, je pomerne diétny a nízkokalorický, no za to dostatočne sýty.
Recept na tento zdravý ovseno-kávový koláč je pritom tak jednoduchý na prípravu. Časť ovsených vločiek si pripravíme na kašu a zvyšok ingrediencií iba primiešame, takže sa nemusíte báť poveriť týmto receptom aj deti či manžela. Začať sa predsa niekde musí a takáto nenáročná ovseno-kávová dobrota je skvelý nápad. Koláč si môžete zabaliť do školy, na výlet či do práce a vychutnať si ho tak kedykoľvek počas dňa, kedy budete potrebovať nakopnúť.
Polovicu hrnčeka ovsených vločiek si uvaríme vo vode do mäkka.
Vzniknutú ovsenú kašu následne poriadne rozmiešame so zvyšnými ingredienciami.
Hotové cesto vylejeme do silikónovej alebo papierom na pečenie vystlatej formy (o veľkosti zhruba 15x20cm) a pečieme 30-35 minút pri 180 stupňoch do zlatista.
Pred krájaním necháme koláč aspoň pár minút vychladnúť.