Ak radi pojedáte surové cesto na cookies či koláče, tak tento recept na zdravú "cookie dough" ovsenú kašu vás isto poteší ;) Je to zdravá a veľmi chutná ovsená kaša s konzistenciou trocha odlišnou od typickej kaše, s ktorou si môžete rýchlo osladiť svoje rána. Kaša vás zasýti na dlhú dobu a dodá množstvo vitamínov, minerálov a bielkovín.
Pripraviť si ju môžete s použitím proteínu ale takisto aj bez neho. Odporúčam ho však pridať, recept si vďaka nemu zachová priaznivé nutričné hodnoty. Príchuť použitého proteínu ovplyvní výslednú chuť kaše, preto odporúčam vanilkový alebo čokoládový proteín. Môžete však vyskúšať aj ovocné príchute a vytvoriť si celý rad rôznych ovsených kaší.
V tomto recepte som použila mandľové mlieko, no môžete použiť akékoľvek chcete - pre ľudí s intoleranciou na mlieko a vegánov sú skvelé rastlinné mlieka ako kokosové, ovsené či akékoľvek orieškové mlieko (nutričné hodnoty sa budú mierne meniť v závislosti od použitého mlieka).
Keďže kokosová múka a proteín na seba viažu veľa vody, táto kaša bude omnoho hustejšia ako typická ovsená kaša. Podávať ju môžete ozdobenú o čokoládové kúsky alebo aj o bobuľovité ovocie.