Táto chutná, jemná, nízkokalorická proteínová roláda je zdravá, jednoduchá na prípravu a chutí jedna báseň. Upiecť si ju môžete dokonca úplne bez múky a cukru. Najradšej mám prepojenie ľahkosti prípravy s chutným a zdravým výsledkom. Jednoduchá nízkokalorická roláda v sebe ukrýva tajomstvo bezhriešneho maškrtenia. Pred ňou sa vaša línia nemusí mať na pozore.
Nízkokalorická proteínová roláda je plná bielkovín a obsahuje len nepatrné množstvo sacharidov a tukov. Rýchlo a zdravo nahradí sladké dezerty či múčniky a môžete si ju dopriať aj pri prísnejších diétach (v prípade, že nepoužijete sladidlo alebo si ju pripravíte so stéviou). Vyskúšajte jej prípravu s proteínovým práškom, ale taktiež to môžete skúsiť aj bez neho. V tom prípade nahraďte 1 odmerku proteínu 30 g pudingového prášku.
Fit roláda bez múky ľahko pohostí vašu návštevu a naplniť si ju môžete podľa svojej vlastnej fantázie. Odporúčam však túto neprestreľnú kombiáciu - sladké jahody s tvarohom a gréckym jogurtom. Pohladenie pre váš organizmus aj chute. Môžete ju servírovať ako studený sladký bonus po večeri pri sviečkach. S ľahkosťou nahradí akýkoľvek sladký dezert či tortu.
Z bielkov si vyšľaháme sneh a k záveru doň opatrne primiešame zmes kakaa, proteínového prášku, škorice a prášku do pečiva. Ak nepoužijete proteín, primiešajte aj vami zvolené sladidlo.
Vzniknuté cesto vylejeme do obdlžníkovej formy na pečenie pokrytej papierom na pečenie a pečieme 10-15 minút pri 150 stupňoch.
Upečené cesto necháme vychladnúť.
V mise si zmiešame tvaroh, jogurt a proteín (alebo sladidlo).
Zvolené ovocie narežeme na kúsky a vmiešame ho do plnky. Ak použijete banán, môžete ho vložiť do rolády v celku.
Plnku rozotrieme na vychladnuté cesto a zvinieme do rolády. Roládu necháme odležať v chladničke aspoň 2 hodiny.