Banány a tvaroh. Mňam. Originálny dezert, ktorý je hotový za pár minút. Chvíľočku si síce počkáte, kým stuhne, ale výsledok stojí za to. Netreba nič piecť, len mať pripravené miesto v chladničke. Zamilujte si aj Vy tento zdravý nepečený banánovo-tvarohový zákusok plný bielkovín.
Skutočne krémový banánovo-tvarohový dezert neobsahuje žiadnu múku ani škrob, je diétny, nízkotučný, no aj napriek tomu je perfektne lahodný. Potrebujete naň iba symbolické suroviny, s ktorými vyčarujete zdravý a chutný dezert.
Recept na nepečený banánovo-tvarohový dezert vznikol v nedeľu, kedy som doma mala len zrelé banány a tvaroh a chcela som si popoludní trochu zamaškrtiť. Verím, že vám tento recept bude inšpiráciou, ak sa dostanete do podobne vážnej situácie :) Vyčarovala som sladký a chutný dezert, ktorý je bez múky a lepku, čiže si ho môžu dopriať aj celiatici.
Tento banánovo-tvarohový dezert je sladený len medom, keďže banány sú sladučké celkom dosť. Obsahuje málo kalórií a poteší vás v ňom aj štipka kakaa. Ak chcete, aby bol tento nepečený banánovo-tvarohový zákusok skutočne originálny, ozdobte ho obľúbeným bobuľovitým ovocím, ktoré pomôže prepojiť sladké chute s kyslastými a dodá receptu ešte viac vitamínov. A ak by ste navyše chceli tento zákusok doplniť o ďalšie bielkoviny, pridajte do cesta aj proteínový prášok ľubovoľnej príchute.
Pridáme želatínu rozpustenú v 100 ml horúcej vody a opäť zmixujeme.
Keď je cesto bez hrudiek, polovicu z neho vylejeme do nádoby/formy, v ktorej necháme zákusok stuhnúť. Čím chcete výsledný zákusok vyšší, tým menšiu nádobu zvoľte.
Do druhej polovice cesta pridáme lyžicu kakaa a lyžicu sladidla a opäť poriadne rozmixujeme.
Hotové kakaové cesto vylejeme na prvú vrstvu, posypeme čerstvým ovocím a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 5 hodín.