Nepečené škoricové rolky s banánovo-tvarohovou náplňou
Zdieľaj recept s priateľmi:
Keď sa povie škorica, v predstavách sa mi vynorí voňavé škoricové osie hniezdo, ktoré robievala moja babka. Vtedy som ešte netušila, aké má škorica pozitívne účinky na náš organizmus a že si z nej raz pripravím zdravé a veľmi chutné nepečené škoricové rolky s banánovo-tvarohovou náplňou bez múky.
Škorica je blahodarná korenina. Podporuje chuť do jedla, znižuje krvný tlak a tiež zlepšuje trávenie. Zažívací trakt zahrieva a stimuluje. Vzhľadom k dezinfekčným a antibiotickým účinkom sa využíva i ako prostriedok proti nachladnutiu, kašľu a chrípke. Má upokojujúce účinky, pomáha pri cukrovke 2. typu, znižuje cholesterol. Zmierňuje menštruačné kŕče i prechodové problémy. Podľa najnovších štúdií znižuje množenie rakovinových buniek a je dobrým zdrojom vápnika a vlákniny, čím znižuje riziko rakoviny hrubého čreva. Odporúča sa osobám s poruchou glukózovej tolerancie, ale aj ľuďom s nadváhou pri redukcii telesnej hmotnosti. Za najkvalitnejšiu škoricu na trhu je považovaná ceylónska škorica. Odporúčaná denná dávka škorice je 1-2 ČL.
Recept na tento zdravý nepečený škoricový dezert je plný vitamínov, minerálov, vlákniny aj bielkovín. Obsahuje minimum tuku a sacharidov, takže si ho bez výčitiek môžete vziať aj do práce na desiatu či olovrant. Kombináciou banánu s tvarohom vznikne jemná a šťavnatá plnka, ktorá dodá škoricovým rolkám šmrnc a lahodnú chuť.
Nepečené škoricové rolky s banánovo-tvarohovou náplňou sú výnimočným pohostením pre návštevy, ale takisto výživným dezertom na každý deň.