Tieto nepečené mrkvovo-makové jednohubky pripomínajú svojou chuťou aj konzistenciou karamelky. Chutia vynikajúco a sú tiež nutrične hodnotné.
V tomto recepte neodporúčam proteín nahrádzať inými surovinami. Zákusku pridá na bielkovinách, úžasnej čokoládovej chuti ale prispeje aj k správnej konzistencii. Pripravte si ďalší jedinečný a zdravý zákusok s makom a mrkvou.
Aj keď sa pri pohľade na množstvo surovín môže zdať príprava tohto zdravého dezertu komplikovaná, zaberie vám skutočne iba 15 minút. Suroviny si spolu potrebujete iba zmiešať a nechať ich poriadne stuhnúť v chladničke. Kombinácia ovsených vločiek, maku, mrkvy, orechového masla a čokoládového proteínu je skutočne vynikajúca. Všetky chute sa úžasne dopĺňajú a aj preto je tento zákusok medzi mojimi najobľúbenejšími vôbec. Rada ho pripravujem večer, keďže je jednoduchý a ráno sa tak môžem tešiť na skvelý dezert. Zabaľte si ho do práce ku káve a ponúknite jednohubkami aj kolegov.
Tvarohovo-čokoládová poleva posúva celý zákusok na nový level. Tvaroh sa proste k maku hodí a celý dezert osvieži. Ak teda obľubujete dezerty z mrkvy a maku, tieto nepečené mrkvovo-makové jednohubky, chuťovo podobné čokoládovým karamelkám, musíte vyskúšať.