Fit Recepty
Sleduj ma
Nepečená banánová torta „nebíčko“

Nepečená banánová torta „nebíčko“

Pri tejto vynikajúcej torte si doslova overíte platnosť výroku „nebíčko v papuľke“. Pre tých, ktorí neradi pečú, alebo pre tých, ktorí majú radi rýchle, zdravé a chutné dezerty, je táto nepečená banánová torta ako stvorená. Táto zdravá torta je bez múky a bez cukru, namiesto nich sú v recepte použité mandle, ovsené vločky a na osladenie datle a banány.

Zdravý korpus len z banánov, mandlí, datlí (či hrozienok) a ovsených vločiek nám vytvorí základ pre tortu plnú vlákniny, bielkovín, vitamínov a minerálov, bez zbytočných cukrov, takže máte istotu prepojenia chutných ingrediencií s ohľadom na tzv. štíhle maškrtenie :)

Arašidové maslo je pre mňa topkou, čo sa týka prírodného sladenia a lahodnej, krémovej chuti. V kombinácii s tvarohom a datľami vytvorí na torte neopakovateľnú živinami nabitú vláčnu polevu a sladkú jemnú chuť, ktorá úplne vystihuje názov tohto receptu: nepečená banánová torta „nebíčko“.

Ak máte radi jemný tvaroh, lahodnú chuť arašidového masla, chrumkavé mandle, banány, sladké datle, bezlepkové ovsené vločky a najlepšie všetko spolu naraz, určite do tejto nepečenej banánovej torty choďte. Odporúčam ju ako zdravý dezert napríklad po cvičení, ale skvelo zastúpi aj nutrične vyvážené sladké raňajky či olovrant.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Mandle si spolu s ovsenými vločkami rozmixujeme v mixéri čo najviac dohladka.
  2. Pridáme datle alebo sušené hrozienka a mixujeme, kým sa suroviny neprepoja a nevznikne nám cesto. Ak to ide ťažko, prípadne je výsledné cesto príliš mrvivé, pridáme do cesta ešte 1-2 lyžice vody.
  3. Hotové cesto natlačíme do tortovej formy, prípadne inej (množstvo surovín je vhodné na formu s priemerom 15 cm).
  4. Na cesto následne naukladáme nakrájané alebo roztlačené banány.
  5. Polevu si pripravíme rozmixovaním tvarohu, datlí a arašidového, prípadne mandľového masla v mixéri dohladka.
  6. Hotovú polevu natrieme na koláč a dáme ho stuhnúť do chladničky aspoň na 8 hodín.
  7. Ak sa bude pri krájaní koláč náhodou rozpadávať, dajte ho na pár minút do mrazničky.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy15 minút
Výdatnosť6 krajcov
Nutričné hodnoty / 1 krajec
KCal285 KCal
Sacharidy31 g
Vláknina7 g
Bielkoviny12 g
Tuky13 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu