Mleté mäso s baklažánom v paradajkovej omáčke s feta syrom
Zdieľaj recept s priateľmi:
V poslednej dobe som si veľmi obľúbila kombináciu baklažánu s mletým mäsom - či už ako omáčku na lasagne alebo v iných jedlách. Vyskúšajte túto dvojku v spojení s feta syrom, servírovanú buď s ryžou, cestovinami, quinoou či akoukoľvek inou prílohou. Predstavuje výživný obed alebo večeru, bohatú na bielkoviny.
Verím, že si toto mleté mäso s baklažánom v paradajkovej omáčke s feta syrom obľúbite aj v prípade, že ste doposiaľ baklažánu neprišli na chuť. Verte mi, ani ja som sa ho niekedy nechcela ani dotknúť, no zistila som, že ak sa správne dochutí a pripraví, dajú sa z neho vyčarovať ozaj veľmi chutné a zdravé jedlá. Baklažán je nízkokalorický, bohatý na vlákninu, draslík, vitamíny B, mangán a meď. Pred varením ho nešúpte, iba poriadne umyte, najcennejšie látky sa totiž ukrývajú práve v jeho šupke.
Mimochodom, vedeli ste, že baklažán sa radí botanicky k ovociu? Tiež sa neodporúča konzumovať ho surový, iba tepelne upravený, pretože obsahuje jedovatý solanín. Ten sa však pri tepelnej úprave úplne rozloží, nie je sa čoho báť.
Ak hľadáte chutný a zdravý recept s baklažánom, vyskúšajte toto mleté mäso s baklažánom v paradajkovej omáčke s feta syrom, recept vás určite nesklame.