Skúšali ste si už niekedy naplniť cookies zmrzlinou? Ak je vašou odpoveďou nie, tak tento recept rozhodne musíte vyskúšať. Navyše, v tejto zdravej verzii sú tieto mandľovo-kokosové keksíky plnené banánovou zmrzlinou ešte aj nutrične hodnotné a výživné.
Na tento jednoduchý dezert potrebujeme iba 5 surovín a zopár minút času. Má vysoký obsah vlákniny, mikronutrientov, ale tiež zdravých tukov obsiahnutých v mandliach a kokose.
Nadýchané mandľovo-kokosové keksíky sú bez múky a lepku, vyrobené iba zo 4 surovín, a to z mandľovej múky (viete si ju kúpiť alebo vyrobiť pomletím mandlí), kokosu, bielkov a medu. Sú jemnučké a veľmi chutné, rezonuje v nich príjemná chuť kokosu a mandlí. Príprava zdravej banánovej zmrzliny (nazývanej ako ako nicecream) je ešte jednoduchšia - banán stačí nakrájať, zamraziť a pred podávaním rozmixovať na hustú zmrzlinu. Následne ňou naplníme upečené cookies a môžeme si hneď vychutnať náš zdravý zmrzlinový sendvič. V prípade záujmu môžeme do zmrzliny pridať aj proteínový prášok (najlepšie banánový, vanilkový alebo kokosový) a navýšiť tak obsah bielkovín v dezerte.
Vyskúšajte tento zdravý zmrzlinový sendvič s banánovou zmrzlinou, na leto je ako stvorený.
Banány nakrájané na kolieska si dáme zamraziť do mrazničky aspoň na 8 hodín.
V miske si vyšľaháme bielka do peny a následne do nich primiešame mandľovú múku, kokos a sladidlo.
Cesto jemne zamiešame a ukladáme lyžicou na plech vystlatý papierom na pečenie. Z cesta by vám malo výjsť 10 keksíkov.
Keksíky pečieme zhruba 20 minút na 200 stupňoch dohneda.
Hotové keksíky necháme vychladnúť a následne ich naplníme banánovou zmrzlinou, ktorú sme si pripravili rozmixovaním zamrazených banánov v kuchynskom robote.