Mandľové cupcakes s kávovým kešu krémom (bez múky)
Zdieľaj recept s priateľmi:
Tak tieto zdravé mandľové cupcakes s kávovým kešu krémom sú jednoznačne mojou slabosťou. Veľké šťastie, že obsahujú iba zdravé suroviny, žiadnu múku a sú sladené medom. Neviem sa ani rozhodnúť, čo mi na nich chutí najviac - či ten nadýchaný mandľový základ alebo lahodný kávový krém, zrejme je to kombinácia oboch.
Mandľové cupcakes sú úplne bez múky a lepku, v ceste hraje hlavnú rolu mandľová múka (ktorú si pripravíte rozmixovaním či pomletím mandlí), ďalej je to vajíčko, med, orechové maslo, mlieko, prášok do pečiva a škorica. V prípade, že si chcete základ upiecť v kakaovej verzii, môžete do cesta pridať aj kakao. Príprava kávového kešu krému je opäť úplne jednoduchá, stačí si spolu rozmixovať namočené kešu orechy s trochou pomletej kávy, jogurtu, medu a kakaa. Mňam, už teraz sa neviem dočkať, kedy si tento zdravý dezert urobím znova.
Vyskúšajte si pripraviť tieto fit cupcakes len tak pre seba alebo na rodinné oslavy, som si istá, že nimi ohúrite. Tento recept odporúčam všetkými desiatimi. A ak náhodou nie ste fanúšikom cupcake-ov, alebo sa vám s ich zdobením nechce hrať, môžete si z cesta jednoducho pripraviť iba zdravé mandľové muffiny bez múky.